Double click to edit
FORSIDE
DANSKTOPLISTER
VORES TOP
RUNDT OMKRING
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING ANN.
KORT OM DE KENDTE
Alt om dansktop og anden god musik - Alt om dansktop og anden god musik -  Alt om dansktop og anden god musik - Alt om dansktop og anden god musik
LÆSERBREVE/DEBAT
SHOWS M.M.
Sir Paul McCartney
hædres igen
Paul McCartney nu også æresridder

Tildelt Order of the Companion of Honour af dronning Elizabeth

Han er i forvejen tildelt MBE-ordenen med The Beatles i 1965, og for 20 år siden blev Paul McCartney adlet af dronning Elizabeth med ret til at kalde sig Sir.
   Men eks-Beatlen er slet ikke færdig med at blive inviteret til Buckingham Palace til mere hæder.
   Fredag havde han igen iklædt sig sit stiveste puds, og fulgt af fru Nancy Shevell gik det til slottet for at modtage en orden for sit bidrag til musikken gennem mere end 50 år.
   The Order of the Companion of Honour (Æresriddernes Orden) blev stiftet af kong Georg 5. i 1917 og er belønning for særlige fortjenester indenfor kunst, litteratur, musik, videnskab, politik, industri og religion.
   Der kan kun være 65 medlemmer af ordenen ad gangen, og sammen med eks-Beatlen blev også Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, skuespilleren Dame Maggie Smith og dyrelivs-eksperten Sir David Attenborough fejret af dronningen.

En stor ære
- Jeg ser det som en stor ære for mig og min familie, og jeg tænker på, hvor stolte min Liverpool-mor og far ville have været over at have kunnet opleve dette, sagde McCartney bagefter.
Det er den anden orden, der er tilfaldet et Beatles-medlem i år. I marts blev Ringo Starr adlet af prins William.
- Det betyder anerkendelse af det, vi har lavet, sagde Ringo efter besøget hos de kongelige.