ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
 
 


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Gullý Hanna
En søndag i april
 
Vise- og dansktopsangerinden Gullý Hanna Ragnarsdóttir har været i studiet, hvor hun har indsunget ikke færre end 18 sange. Den nye CD har fået titlen ”En søndag i april”.
   Gullý hører til den type af kunstnere, der ikke leverer noget halvgjort. Når optagelserne finder sted, går hun helhjertet ind for sagen, og det afspejler sig også i det færdige resultat.
   Jeg har gennemlyttet CD’en op til flere gange og må indrømme, at det er længe siden, at jeg har hørt på et værk, der er på så højt niveau.
   Et intet mindre end fantastisk fløjtespil, der sammen med strygere og lækkert akustisk guitarspil, får hele herligheden til at gå op i en højere enhed. Ja, der er kort sagt tale om guf for øregangene.
   Gullý Hanna er født og opvokset i Akureyri i det nordlige Island. Musikken og sangen har hun ikke fra fremmede med henblik på, at hendes forældre både sang og spillede klaver.
   I 1975 flyttede Gullý sammen med sin mand til Danmark, og har lige siden været en aktiv kunstner på de skrå brædder.
   Hun er en efterspurgt vise- og dansktopsangerinde, og er tit og ofte at finde på diverse hitlister, bl.a. på DK4’s dansktopliste.
   Musikerne på skiven er Allan Stade, Jon Kjærran, Morten Øberg og Sofia Spanget.
 
Der er 8 stjerner til ”En søndag i april”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Heine
Regnbuen begynder
 
Den rockende dansktopsanger Heine Mindstrup - eller Heine - som han kalder sig, er aktuel med en single, der har fået titlen ”Regnbuen begynder”.
   Heine er et energibundt uden sidestykke, og det afspejler sig i både hans sange op sceneoptræden. Og hans sidste udgivelse er ingen undtagelse.
   Vanen tro er der fuldt knald på fra første til sidste akkord. Musikken er helt i top, og Heines stemme fornægter sig ikke. Sammenfattet en dejlig sang på et højt filosofisk niveau, og hvad finder vi så for enden af regnbuen - kærligheden selvfølgelig!
   Heine er ikke typen, der sidder og keder sig foran fjernsynet. Der går næppe en dag forbi, hvor han ikke er ude og optræde i det ganske danske land.
   Han er meget populær, og i nærmeste fremtid drager han til nabolandet Sverige for at vise sin kunnen. Det bliver spændende at følge ham.
 
Der er 7 stjerner til
”Regnbuen begynder”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Anders Kragelund
Glad
 
Sanger og sangskriver Anders Kragelund har udgivet en sang med titlen ”Glad”. Og hold da op, hvor bliver jeg dog glad, når jeg lytter til dette mesterværk, for som Anders selv ytrer, så glemmer folk tit at stoppe op og nyde livet og være glade.
   Der er intet mindre end noget mesterligt over dette værk. Den lækre reggae-takt blandet sammen med en rå guitar, der danser på strengebrættet med et orgel i omkvædet, bringer det hele op i en højere himmelsk enhed.
   Ud over at være en habil guitarist, er Anders født med en Guds benådet stemme, og når korsangen tillægges af ingen mindre end den kendte musikkunstner Jan Kjeldsen, kan det endelige resultat kun blive godt.
   Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Studie på Nordfyn, hvis ejer er Jan Kjeldsen.
 
Der er 7 stjerner til ”Glad”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Peter Terpager
Sct Hans-dans
 
Den rolige og besindige danske sanger, Peter Terpager, er aktuel med en single-udgivelse med titlen ”Sct Hans-dans”.
   Fra at udgive rolige og pæne hymner, har Peter denne gang valgt at dreje ind i en anden boldgade. Nu er der nemlig fart over feltet. Han har valgt en Maverick-stilet takt med fuld hammer på - og hold da op, hvor er det dog forfriskende.
   Hvorfor stå og synge sange fra Højskolesangbogen, når man i stedet kan drøne rundt om bålet hånd i hånd imens Peter Terpagers nye sang gjalder ud fra højtalerne?
   Allerede nu er udgivelsen ved at være et hit, og det kan jeg godt forstå. Hvad musikken og vokalen angår, er der ikke noget at komme efter. Dejlige breaks på trommerne og et fedt sologuitarspil på højt niveau - sådan skal det gøres!
   Sangen er oprindelig svensk. Det er Conny Höök, der er forfatter, imens Michael Persson er komponist. Kurt Bønnerup har oversat den til dansk.
 
Der er 6 stjerner til ”Sct Hans-dans”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Ole steen
Solskins magi
 
Ole Steen er en produktiv kunstner, der med jævne mellemrum udgiver sange, der pr. automatik stormer op på de øverste hylder på landets mange hitlister.
   ”Solskins magi” er titlen på hans seneste udgivelse, og tro mig om I vil, men efter min bedste overbevisning, er det lige så sikkert som amen i kirken, at her er der igen tale om en landeplage af dimensioner.
   Lækre salza-rytmer med en blød harmonika og godt trommespil, hæver helheden op over de højtliggende skyer. Sangen dufter langt væk af sydlandsk romantik, kærlighed og venskab.
   Det er makkerparret Ole Steen og Poul Novack, der står som henholdsvis forfatter og komponist af denne friske sommersang. Sidt nævnte er i øvrigt ejer af det berømte Memory Lane Rockmuseum i Jylland.
   Ole er på vej ud på både det tyske og svenske marked, og det bliver spændende at følge ham. Vi er nogle, der krydser fingre.
 
Der er 7 stjerner til ”Solskins magi”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Karina Høgfeldt
Den smukkeste stjerne
 
Karina Høgfeldt har udgivet en ny CD med titlen ”Den smukkeste stjerne”. Der er ni sange på skiven - fem nye og fire kendte landeplager, som hun har valgt at kalde sine yndlingssange.
   I de seneste mange år har Karina fortryllet en stor lytterskare med sin fantastiske flotte stemme, der har det som med gammel vin - den bliver bedre og bedre med årene.
   Musikken og stilen er jeg meget betaget af. Findes der noget mere opløftende end en livlig harmonika, der sammen med de øvrige instrumenter per automatik tvinger en op af stolen og ud på dansegulvet? Indholdet på pladen byder op til fest - hverken mere eller mindre.
   At Karina er meget populær, hersker der ingen tvivl om. Hver uge er hun at finde på radioernes hitlister, og hun er en eftertragtet underholder til dansktopshows og andre tiltag rundt om i det ganske danske land.
   Karinas samarbejdspartner er Peer Damgaard Henriksen. Han er en meget musikalsk kunstner, der sørger for optagelserne. Han er ligeledes både komponist og forfatter til sangene, bortset fra én - ”En ven for livet”, som Conny Nedergaard er mor til.
   En lytte- og dansevenlig CD, som enhver dansktopentusiast og andre burde have stående på deres hylde.
 
Der er 7 stjerner til
”Den smukkeste stjerne”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Bech
Den danske sanger med den rå Rod Stewart-stemme - Bech - er aktuel med en single, der har fået titlen ”Du er alt hvad jeg har”.
   I denne omgang har han valgt en saftig reggae-takt, hvilket passer godt til hans ru stemmepragt. Og så er Bech en modig mand! Sangens varighed er ikke mindre end 4 minutter og 12 sekund, og det er ret så usædvanligt, når vi taler om dansktop.
   Værket i sin helhed bærer præg af godt og solidt studiearbejde. Niveauet er højt, og den lækre orgellyd sammen med gode trommebreaks, er ren guf for øregangene - og så kan man som sagt ikke få nok af Bechs finurlige stenbruds-røst.
   Indholdet i teksten handler ligesom forgængerne om den forbistrede kærlighed, der er så svær at holde styr på.
   Bech har i de senere år udgivet flere singler. Den sidste udkom i foråret med navnet ”Hvis du gik”.
   Det er kendte, professionelle musikere han har valgt: Jacob Mogensen, Børge Lunde-Christensen, Martin Kollerup Sørensen, Thomas Egeskov Pedersen og Morten Remar.
   Sidstnævnte er producer, og optagelserne har fundet sted i Lundgaard Studiet.
 
Der er 7 stjerner til
”Du er alt hvad jeg har”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen