ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
 
 
Terkel Arrildt
En gammel cirkusklovn
 
”En gammel cirkusklovn” er titlen på en single, der kom på gaden forleden. Det er den jyske dansktopsanger Terkel Arrildt, der står som sanger og udgiver.
   Sangen er så iørefaldende, at det næsten gør ondt, og musikken er på et højt niveau. Her kommer steelguitaren til sin ret, og det er dejligt.
   Terkels stemme er dejlig blød og klar, og man bliver helt sentimental, når man hører, at han benytter sig af den gamle amerikanske country-stil, hvor man snakker imellem omkvædene.
   Inge tang er forfatter, imens Jan-Erik Knudsen er komponist.
   Det er nærmest en selvfølge, at sangen har fået en positiv modtagelse på landets radiostationer.
 
Der er 6 stjerner til
”En gammel cirkusklovn”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Søren Engebæk
Sange om livet
 
Søren Engebæk - bedre kendt som ”Den jyske cowboy” - er CD-aktuel for tiden. Han udgav for få måneder siden en skive med ikke færre end 16 numre på, og titlen er ”Sange om livet”.
   Fire af sangene er nye, imens de andre er udgivet før. Søren står som både forfatter og komponist til flere af sangene, og det er absolut prisværdigt i disse kopitider.
   Stilen er selvfølgelig country, og optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio, der ejes af Søren Them.
   Lyden er god, og Søren Engebæks stemme fornægter sig ikke. Sammen-
fattet et produkt, der ligger på et højt niveau.
   Samtlige sange er intet mindre end fantastiske, og skal jeg fremhæve en, må det være ”Så kom dagen”, men vi har jo noget, der hedder smag og behag. Derfor anbefaler jeg, at man køber CD’en, sætter den i afspilleren og nyder en stund i lænestolen imens man lytter til dette dejlige værk.
   Musikere er Niclas Them, Finn Jacobsen, Erik Madsen, Kristian Rusbjerg, Søren Them og Søren Engebæk.
 
Der er 8 stjerner til ”Sange om livet”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Orla Givskov
Kære julemand
 
Orla Givskov er blevet kendt over det ganske danske land som en flittig dansktop-artist. Han er en dygtig komponist og forfatter, og skriver selv sine sange.
   For tiden finder man ham på mange af radioernes hitlister med en sang, der har fået titlen ”Et smil, en ring”.
   Julen sig nærmer med haste fjed, og forleden udkom Orla med en sang med titlen ”Kære julemand”.
   Det færdige resultat er intet mindre end fremragende, og når jeg sætter mig i min lænestol og lukker øjnene, da kommer jeg tilbage til min barndoms jul fyldt med hygge, varme og kærlighed.
   Musikken er velspillet og Orlas stemme er blød som smør. Kort sagt et absolut lytteværdigt værk, der bringer nostalgien i højsædet.
   Indspilningen har fundet sted i MEH Studio.
 
Der er 6 stjerner til ”Kære julemand”
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen
Madam Blå
En bette en til halsen
 
Som før nævnt, mener jeg, at det er godt for både sjæl og ører, at der ind imellem dukker noget musik og sang op, der ikke er indsmurt i rumklangssovs og diverse hjælpemidler fra computeren.
   Bandet Madam Blå hører til en af disse sjældenheder, der benytter sig af det naturlige. Instrumenterne består af nogle guitars og en harmonika, måske en fløjte af en eller anden art, men ellers intet andet.
   De er på banen med en ny sang, der har fået titlen ”En bette en til halsen”. Vanen tro er det vennerne Marco & Blicher, der agerer som henholdsvis komponist og forfatter.
   Som titlen indikerer, er der tale om en livlig sang i god jysk visestil. Når man lytter, føler man sig per automatik inde på en bar eller krostue, hvor vi alle får en bette en og en kop øl imens vi skråler af livets lyst til denne prægtige ørehænger.
   Optagelserne, samt mix, har fundet sted i studiet Marco Sound.
 
Der er 5 stjerner til
”En bette en til halsen”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dektoppen
 


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Torbens Trio
Med vinden kom en sang
 
For få år tilbage læste jeg en artikel på nettet om nogle færøske kunstnere, der havde taget initiativ til et nyt tiltag, de nævnte HOYMA.
   Oversat til dansk betyder ordet HJEMME. Det nye tiltag bestod i at afholde små intime koncerter i folks private hjem. Og dér er der ikke rum til trommer og andre store instrumenter. Et par akustiske guitars, en bas og måske noget let slagtøj - det er, hvad der er plads til.
   Når jeg lytter til Torbens Trios nye hymne ”Med vinden kom en sang”, får jeg fornemmelsen af, at jeg er en lykkelig gæst til en HOYMA-koncert på Færøerne.
   Trioens sammensætning af instrumenter består af en harmonika, en kontrabas og en akustisk guitar - sådan! Hvorfor skal alt sovses ind i saxofoner, hårde elguitars og keyboards?
   Her får vi den rene vare serveret på et sølvfad, og det kan i disse digitale tider på mange måder virke ganske befriende.
   ”Med vinden kom en sang” minder lidt om en skillingsvise. Den er oprindelig svensk, men er blevet oversat til dansk af Louise Andersen.
   Den behagelige lyd og vokal passer perfekt ind i billedet. Stemmerne er rene, og det samme kan siges om lyden fra instrumenterne. Et absolut hæderligt produkt - det må siges.
   Medlemmerne i trioen er Claus Eriksen, Torben Møller og Louise Andersen. Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Studie på Nordfyn.
 
Der er 5 stjerner til
”Med vinden kom en sang”
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen
 
 
Karina Høgfeldt
Den lille uskyldige pige
 
Kort før jul sidste år udkom Karina Høgfeldt med en sang med titlen ”Den lille uskyldige pige”.
   Det er altid en sand fornøjelse at lytte til Karinas sange, og dette nye udspil er absolut ingen undtagelse. Stemmen er lige så klokkeklar som et foto taget med et million pixels spejlrefleks kamera.
   Som før nævnt, er jeg en stor tilhænger af, at stemmen bliver trukket frem, så man klart og tydeligt hører hvad der bliver sunget. Det gør man her - stor tak for det.
   Musikken er ligeledes på et højt niveau. Især bider man mærke i harmonikaspillet, der har en klar lyd, og driblingen med fingrene hen over tangenterne viser, at her er der tale om studiemusik med knogle i.
   Sammenfattet intet mindre end et fantastisk produkt med en knald hamrende god lyd. Det er en selvfølge, at sangen hidtil har fået en modtagelse af dimensioner af lytterne.
   Forfatter og komponist er Peer Damsgaard. Optagelserne har fundet sted i Peps Studio i Vejen.
 
Der er 7 stjerner til
”Den lille uskyldige pige”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Finn Lund
Drømmer lidt om dig
 
Den danske dansktopsanger Finn Lund, har just udgivet to nye sange. Titlerne er henholdsvis ”Drømmer lidt om dig” og ”Tag ikke alt for givet”.
 
Drømmer lidt om dig
Er du en hardcore dansktop-elsker med alt hvad sådan en bør indeholde, så er ”Drømmer lidt om dig” med garanti en hitter.
   Her får vi kærligheden og dens mange facetter serveret på et sølvfad. Samtidig står vi på romantikkens tinde, hvor der ikke er plads til tant og fjas, men kun den ægte kærlighed.
   Finn har en dejlig blød stemme, der med sine smygende nuancer, får mit hjerte til at smelte.
   Komponister er Jan-Erik Knudsen og Mikael Cederborg. Forfatter er Connie Cecilia Jørgensen.
 
Tag ikke alting for givet
Der findes ikke noget bedre end at svæve på en lyserød sky imens du sammen med din partner danser en engelsk Slow Waltz - det ved de fleste, der har prøvet det.
   Den gode gamle britske sang ”Don’t Take The Good Times For Granted” er blevet oversat til dansk med titlen ”Tag ikke alting for givet”.
   Her beviser Finn, at han favner bredt. Hans blide stemme passer utroligt godt ind i denne genre, ja, man kan ikke lade være med at synge med, når man lytter til dette fantastiske værk.
   Det er Connie Cecilia Jørgensen, der har oversat valsen fra engelsk til dansk.
   Begge sange har hidtil fået en formidabel modtagelse, og det er fortjent.
 
Der er 7 stjerner hver til begge sange
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen