ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
 
 
Madam Blå
En bette en til halsen
 
Som før nævnt, mener jeg, at det er godt for både sjæl og ører, at der ind imellem dukker noget musik og sang op, der ikke er indsmurt i rumklangssovs og diverse hjælpemidler fra computeren.
   Bandet Madam Blå hører til en af disse sjældenheder, der benytter sig af det naturlige. Instrumenterne består af nogle guitars og en harmonika, måske en fløjte af en eller anden art, men ellers intet andet.
   De er på banen med en ny sang, der har fået titlen ”En bette en til halsen”. Vanen tro er det vennerne Marco & Blicher, der agerer som henholdsvis komponist og forfatter.
   Som titlen indikerer, er der tale om en livlig sang i god jysk visestil. Når man lytter, føler man sig per automatik inde på en bar eller krostue, hvor vi alle får en bette en og en kop øl imens vi skråler af livets lyst til denne prægtige ørehænger.
   Optagelserne, samt mix, har fundet sted i studiet Marco Sound.
 
Der er 5 stjerner til
”En bette en til halsen”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dektoppen
 


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Torbens Trio
Med vinden kom en sang
 
For få år tilbage læste jeg en artikel på nettet om nogle færøske kunstnere, der havde taget initiativ til et nyt tiltag, de nævnte HOYMA.
   Oversat til dansk betyder ordet HJEMME. Det nye tiltag bestod i at afholde små intime koncerter i folks private hjem. Og dér er der ikke rum til trommer og andre store instrumenter. Et par akustiske guitars, en bas og måske noget let slagtøj - det er, hvad der er plads til.
   Når jeg lytter til Torbens Trios nye hymne ”Med vinden kom en sang”, får jeg fornemmelsen af, at jeg er en lykkelig gæst til en HOYMA-koncert på Færøerne.
   Trioens sammensætning af instrumenter består af en harmonika, en kontrabas og en akustisk guitar - sådan! Hvorfor skal alt sovses ind i saxofoner, hårde elguitars og keyboards?
   Her får vi den rene vare serveret på et sølvfad, og det kan i disse digitale tider på mange måder virke ganske befriende.
   ”Med vinden kom en sang” minder lidt om en skillingsvise. Den er oprindelig svensk, men er blevet oversat til dansk af Louise Andersen.
   Den behagelige lyd og vokal passer perfekt ind i billedet. Stemmerne er rene, og det samme kan siges om lyden fra instrumenterne. Et absolut hæderligt produkt - det må siges.
   Medlemmerne i trioen er Claus Eriksen, Torben Møller og Louise Andersen. Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Studie på Nordfyn.
 
Der er 5 stjerner til
”Med vinden kom en sang”
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen
 
 
Harborg & Kjeldsen
Sangen om bedstemor
 
Den fynske duo Harborg & Kjeldsen udkom forleden dag med en ny single med titlen ”Sangen om bedstemor”.
   Der er tale om en hyldest til de mange seje kvinder, som i årenes løb har haft deres virke på denne guds grønne jord - og dem har vi lykkeligvis mange af efterhånden.
   De fleste husker en anden af deres sange - Søndagsfrokosten - der med et glimt i øjet beskriver, hvor godt det er at have en kvinde i nærheden, når man lige har spist, så man kan tage en slapper på sofaen.
   Joh, de to herrer - Harborg og Kjeldsen - har solidt hold i fyldepennen, når de går i gang med at skrive og komponere.
   Sangen om bedstemor er sammenfattet en knald hamrende god hymne. Man bliver pr. automatik i strålende humør, når man lytter til dette lystige værk.
   Og tusind tak for det ægte guitar- og trommespil, der sammen med den rene vokal og korsang, hiver niveauet helt op under tagskægget.
   Det er Det Bette Pladeselskab, der står som udgiver.
 
Der er 6 stjerner til
”Sangen om bedstemor”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
 
 
Finn Lund
Drømmer lidt om dig
 
Den danske dansktopsanger Finn Lund, har just udgivet to nye sange. Titlerne er henholdsvis ”Drømmer lidt om dig” og ”Tag ikke alt for givet”.
 
Drømmer lidt om dig
Er du en hardcore dansktop-elsker med alt hvad sådan en bør indeholde, så er ”Drømmer lidt om dig” med garanti en hitter.
   Her får vi kærligheden og dens mange facetter serveret på et sølvfad. Samtidig står vi på romantikkens tinde, hvor der ikke er plads til tant og fjas, men kun den ægte kærlighed.
   Finn har en dejlig blød stemme, der med sine smygende nuancer, får mit hjerte til at smelte.
   Komponister er Jan-Erik Knudsen og Mikael Cederborg. Forfatter er Connie Cecilia Jørgensen.
 
Tag ikke alting for givet
Der findes ikke noget bedre end at svæve på en lyserød sky imens du sammen med din partner danser en engelsk Slow Waltz - det ved de fleste, der har prøvet det.
   Den gode gamle britske sang ”Don’t Take The Good Times For Granted” er blevet oversat til dansk med titlen ”Tag ikke alting for givet”.
   Her beviser Finn, at han favner bredt. Hans blide stemme passer utroligt godt ind i denne genre, ja, man kan ikke lade være med at synge med, når man lytter til dette fantastiske værk.
   Det er Connie Cecilia Jørgensen, der har oversat valsen fra engelsk til dansk.
   Begge sange har hidtil fået en formidabel modtagelse, og det er fortjent.
 
Der er 7 stjerner hver til begge sange
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Laus Band
Var det på Fanø
 
Et for mig ukendt band - Laus Band - udkom forleden dag med en single med titlen ”Var det på Fanø”.
   Hvorfor titlen er gjort til et spørgsmål, ved jeg af gode grunde ikke, men hvis jeg var øverstbefalende, ville sangen hedde det, de synger, nemlig ”Det var på Fanø”.
   Men pyt med det, for her har vi at gøre med en gammel traver med titlen ”Det var på Capri” - nu som sagt med ny tekst.
   Både musikken og lyden som helhed ligger på et højt niveau. Det er altid en fornøjelse at lytte til et godt trommespil med solide og varierende breaks. Det samme gør sig gældende for både keyboard-manden og de andre udøvere.
   Så kommer vi til vokalen - og sikken en stemme, siger jeg bare! Men det er der ikke noget fordækt i, for det er selveste Ninette fra duoen Jes & Ninette, der synger.
   Hun er verdenskendt over det ganske danske land for sin fantastiske stemmepragt, og da hun i sin tid sang en tåreperser om en dreng, der kunne tænke sig at skrive et brev til sin far oppe i himlen, var der ikke øje tørt i de små hjem.
   Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio, der ejes af Søren Them. Teksten er af Finn Laus Petersen.
 
Der er 6 stjerner til ”Var det på Fanø”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Djonner OK
Paris
 
John Rasmussen med kunstnernavnet DJONNER OK, har udgivet en sang med titlen ”Paris”.
    Jeg har lyttet til værket nogle gange, og hver gang jeg hører det, får jeg en fornemmelse af, at jeg sidder på en fortovscafé i skønne Paris i nærheden af Eiffeltårnet, og nyder byens pulveriserende liv med musik, sang og bægerklang.
   Når man indspiller og sidenhen udgiver en sang med titlen Paris, da er det af stor betydning, at man rammer den rette atmosfære med en let harmonika, de rigtige trommer med videre.
   Her har Djonner OK ramt plet. Jeg fornemmer, at denne sang nemt kunne gå hen og blive et sommerhit - det vil tiden vise.
 
Der er 6 stjerner til ”Paris”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Holm & Co
Lørdagsbal i skoven
 
Så er der igen nyt fra duoen Holm & Co, der består af Kim Holm og Pia Løndorf. Der er tale om en single med titlen ”Lørdagsbal i skoven”.
   ”Minderne har man da lov at ha’”, sang en dansk sangerinde i tidernes morgen. Kim er en dygtig tekstforfatter, og her dykker han ned i mindernes bog, hvor han fortæller om de gode gamle dage, da der var lørdagsbal i skoven. Selv om han benytter sig af mange ord i teksten, er det synd at sige, at han snubler over ordene, ja, man spørger sig selv, om manden aldrig trækker vejret?
   Både Pia og Kim har rolige og smukke stemmer, og de er yderst charmerende og søde. Helhedsindtrykket af sangen er derfor overvældende godt. Det samme gør sig gældende for musikken, der passer perfekt til denne lystige hymne.
   Der er bud efter duoen, og de er tit og ofte at høre i radioerne. Desuden optræder de med jævne mellemrum på Dansktoppen på DK4 og TV Vestsjælland.
   Tekstforfatter er som sagt Kim Holm, imens T. Rath er komponist.
   Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio, der ejes af Søren Them.
 
Der er 6 stjerner til
”Lørdagsbal i skoven”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen