ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
 
 
Torbens Trio
Gamle Anton
 
Der er gang i Torbens Trio. De udkommer med en single i ny og næ, og den sidste i rækken har fået titlen ”Gamle Anton”.
   Vanen tro har jeg lyttet til dette pragtfulde nummer op til flere gange, og hver gang henledes mine tanker til dengang jeg gik til gammeldans, hvor jeg lærte at svinge mig til Schottis Snoa og Hambo.
   Det var en herlig tid, og nu hvor jeg lytter til denne nye udgivelse, bliver jeg nostalgisk og mindes ungdommens muntre vår med dans og god musik.
   Det, der gør denne sang til noget specielt, er, at den er indspillet ”live”. Det vil sige, at trioens medlemmer har indspillet musikken samtidig - bort set fra koret og violinen, der er indspillet bagefter.
   Sounden er intet mindre end fantastisk, og jeg farer pr automatik op af stolen og tager en swing om med mig selv, når værket dundrer ud af højtalerne. Jeg har ladet mig fortælle, at melodien er født før teksten, og det er ikke så tit, at man oplever det.
   Sammenfattet en dejlig pæredansk sang, der gør en glad i låget.
   Torbens Trio består af Claus Eriksen, harmonika. Torben Møller, kontrabas og violin. Flemming Sørensen. Mette M. Eriksen, kor.
   Indspilningen har fundet sted i Mosegaard Studiet v/ Jan Kjeldsen på Fyn. Udgiver er Det Bette Pladeselskab.
 
Der er 7 stjerner til ”Gamle Anton”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
 


 
 
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
 

Tel. 51 51 87 62
simonvon@mail.dk
www.konoymusic.dk
COUNTRY
Karina Musik
Tag hånd om mig
 
Karina Pjengaard Jensen med kunstnernavnet Karina Musik, udkom forleden med en single med titlen ”Tag hånd om mig”.
   Det er hendes anden udgivelse i år. I sommers kom sangen ”Du får solen til at skinne” på gaden, og den blev et kæmpestort hit på landets mange radiostationer og dansktoplister.
   I denne omgang er der tale om en romantisk smuk, stille hymne, der varmer en om hjertet.
   Komponist og forfatter er henholdsvis Peter Kent og Erik Sletting. Sidst nævnte er kendt for at være en sand tryllekunstner, når vi taler om tone med kvalitet, og optagelserne har fundet sted i hans studie - Sletting Studiet - i et tæt samarbejde med pladeselskabet Overlyd Productions.
    Resultatet er intet mindre end fantastisk, og Karinas smukke stemme griber alle nuancer i både teksten og musikken, så mon ikke der allerede er redt op til et nyt hit?
 
Der er 6 stjerner til ”Tag hånd om mig”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Frirum
Grønt liv
 
For få måneder siden udgav det danske band Frirum en sang med titlen ”Grønt liv”. Når du har lyttet til sangen et par gange, får du en fornemmelse af, at ”Vi skal gå hånd i hånd-stilen” så småt er ved at være en saga blot.
   Her er der hårde guitars og perfekt trommespil på menuen. Vokalen er pivren og dristig, og du får en følelse af, at dette nummer bliver fremført af nogle yderst musikalske individer. De har rytmen i sjælen, og krænger den ud på en melodiøs facon. Sammenfattet en fantastisk hymne med gods i.
   Bandet Frirum er sat sammen af Tuck Bergman, guitar og kor. Atila Tokmak, Trommer og kor. Bo Møller, bas. Bent Suhr, vokal og guitar.
   Samtlige af disse professionelle spillemænd har i diverse sammenhænge spillet i en menneskealder, som de selv udtrykker det.
   I tidens løb har der været flere udgivelser på banen. I 2019 kom der albummet ”Når i morgen bli’r i dag”, og i 2021 udkom der et andet album med titlen ”Bryd janteloven”. To singler kom på gaden i 2022 - ”Skejten” og ”Svanesang”. Som sagt udkom sangen ”Grønt liv” forleden, og vil være med på et album, der udkommer næste år.
   Sangen er indspillet i First Take studiet i Næstved. Per Sander står for pre-mix og teknik, imens John Rasmussen, JR Productions, tager sig af mix og produktion.
 
Der er 6 stjerner til Grønt liv
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen
 
 
Jesper Linckert
Sømanden
 
En ny stjerne er landet på det brede dansktopdæk. Navnet er Jesper Linckert. Han er medlem af Sangskriverklubben i Sorø, og har i den forbindelse udgivet sit første værk - ”Sømanden”.
   Der er tale om en vals, og er du til en sammenkomst af en eller anden slags, får du lyst til at tage din sidemand under armen og synge af livets lyst, når denne sømandsvise gjalder ud af højtalerne.
   Vokalen er i top, og det samme kan siges om musikken. Et top professionelt  værk fra start til stop, hvor bas, trommer, guitars og andre instrumenter harmonerer utroligt godt sammen med vokalen.
   ”Sømanden” er en hyldest til fællessangen og de tusinder af historier, der hver dag fortælles i hver en afkrog.
   Ligesom de andre sange på skiven, har optagelserne fundet sted i Lundgaard Studios. De musiske genier Peter Bødker, Frank Thøgersen, Jens Varmløse og Malthe Mortensen, har fremstillet den fænomenale musik. Peter Vesth, Martini & Hjort og Søren Westerholm tager sig af korsangen.
   Jesper Linckert - hvor har du gemt dig i alle disse år? Vi glæder os til at høre mere fra dig!
 
Der er 6 stjerner til ”Sømanden”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Claus Pries
Såd’n er jeg
 
Kort før jul sidste år udgav dansktopsangeren Claus Pries et album indeholdende tolv sange. Halvdelen er nye vellydende hymner, imens de andre seks er udkommet tidligere. Titlen på CD’en er ”Såd’n er jeg”.
   Både musikken og vokalen har en fantastisk lyd, og det er nærmest en selvfølge med henblik på, at optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio, hvis ejer er Søren Them. Vanen tro er det Claus, der står som forfatter af værket, imens Søren er komponist.
   På nogle af sangene synger Claus Pries duet sammen med The Good Old Dansktop Queen - Susanne Lana. Og hold da op, hvor lyder det bare himmelsk!
   Clauses stemme, der er ren som nyfalden sne, og Susannes, der er en blanding af en dåse rustfjerner og en æske englehud, er en genial sammensætning.
   Det er så smukt og inderligt, at jeg brugte det meste af julen til at lytte til disse gennemmusikalske duetter.
   Kort sagt en CD, du må høre om og om igen, når du først har sat den i anlægget.
   De medvirkende på skiven er Karina Nonbo Khalap, Lone Boyd og Gitte Jonsson, kor. Finn Jacobsen, guitars. Niclas Them og Frank Thøgersen, trommer. Søren Them, keyboards, produktion og mix.
 
Der er 8 stjerner til ”Sån’d er jeg”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Herborg
Jeg er fløjet
 
Kort før sidste års afslutning udkom der en sang med titlen ”Jeg er fløjet”. Ejer af den nye hymne er den færøske kunstner Herborg Torkildsdóttir, der fører sig frem på de skrå brædder under kunstnernavnet Herborg. Den er oprindelig på færøsk, men Herborg valgte sidste år at oversætte den til dansk.
   Der er tale om en lækker hymne med nutidens takter, og den har hidtil slået benene væk under de fleste. En knald hamrende stabil ørehænger med god musik, og en stemme, der overgår de fleste. Jeg er ikke i tvivl om, at hende kommer vi til at høre mere til i fremtiden.
   Herborg er født og opvokset på Færøerne (er født i 1977). I 2001 valgte hun at flytte fra Færøerne til Danmark, hvor hun fik en uddannelse som fængselsbetjent.
   Her mødte hun sin nuværende nordjyske mand. I 2016 valgte de at flytte permanent til de stormomsuste øer i Nordatlanten, hvor hun med årene er blevet folkeeje.
   Og hvis du mener at have set hende før, så det ikke så underligt, for i 2014 deltog hun i et program på TV2 med titlen ”Klar, parat, sy”, som hun vandt.
   Det bliver utroligt spændende at følge denne nye artist, der allerede nu har sat sit første aftryk på de danske hitlister.
 
Der er 7 stjerner til ”Jeg er fløjet”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Lykkelige Peter
Ser mig omkring
 
Lykkelige Peter Nyby er ude med en ny single, der handler om menneskets bedste ven - hunden.
   Peter har selv skrevet teksten, der omhandler hans to hundehvalpe Woodo og Sui. Vores firbenede venner fik en lidt trist start på livet, da de mistede deres mor kort efter fødslen.
   Vanen tro har jeg gennemlyttet værket fra A til Z flere gange, og er kommet til den konklusion, at her er der tale om en god sang, der nok skal få folk ud på dansegulvet.
   Peters vokal fornægter sig ikke, og musikken er på den rockede hylde. Fede rustne guitars og et rotation-orgel, der får det hele til at gå op i en rytmisk helhed.
   Det skinner igennem i lyrikken, at Peter er en sand dyreven, og det er vi mange, der er glade for.
   Komponist er Lars Frimout Møller. Det er ligeledes ham, der spiller samtlige instrumenter. Tine Bjerggaard, der har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix hele to gange, synger kor.
   Sammenfattet et flot resultat - det må man sige.
 
Der er 6 stjerner til ”Ser mig omkring”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen