ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com


 
 
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Bomle
Husker det endnu
 
BOMLE er Thomas Egelunds kunstnernavn, og både navn og stemme minder utroligt meget om vores hedengangne Bamse, der gav os så meget.
   Bomles sidste udspil ”Husker det endnu” stadfæster med en 10 tommers søm, at han er en værdig arvetager efter Bamse. Sikken en stemme, siger jeg bare, og sikken en stil, ja, selv hans pondus får en til at mindes tilbage til de gode gamle dage, da Bamse og hans venner optrådte på diverse markedspladser rundt omkring i det ganske danske land.
   Musikken ligger på et højt niveau, og det er der ikke noget at sige til. Det er nemlig det tunge musiske artilleri, der spiller: Frank Thøgersen, trommer, guitar Jens Falck, og steel Erik Madsen.
   Sammenfattet et værk, der ligger højt på skalaen, og jeg er sikker på, at sangen vil blive spillet flittigt på landets mange radioer.
 
Der er 6 stjerner til
”Husker det endnu”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
AMEK duo
Kærligheden kommer
kærligheden går
 
Den jyske duo - AMEK duo - der består af Anne Marie og Eddie Knudsen, udgav i april måned en ny sang med titlen ”Kærligheden kommer, kærligheden går”.
   Er du til tysk-svensk inspireret swing med saxofoner fra keyboardet og hele pivtøjet, så er denne sang lige noget for dig.
   Du behøver ikke at høre mange sekunder af første vers, før du i tankerne lige pludselig befinder dig i det lokale forsamlingshus, hvor du tager en sprællende jitterbug på dansegulvet.
   Anne Marie og Eddies stemmer harmoniserer godt sammen, og det samlede resultat er et supergodt dansktopnummer, der allerede nu har fået gode placeringer på landets mange hitlister - og det er velfortjent!
   Sangen er kommet til verden i et tæt samarbejde med det svenske lydstudie JEK Prodstudio. Det er Inge Tang, der har oversat den svenske tekst til dansk.
 
Der er 6 stjerner til
”Kærligheden kommer,
kærligheden går”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Bech
De gående går aldrig i stå
 
Så er der igen nyt fra Viborgsangeren Bech. Der er tale om en sang med titlen ”De gående går aldrig i stå”. Morten Remar er både forfatter og komponist til denne stille og eftertænksomme hymne.
   Morten har sin egen stil, når han skriver sine sange. Som lytter føler man, at man er hovedpersonen, og selv får lov til at forme ens tanker, og hvem husker ikke de to tidligere sange ”Hel igen” og ”Koldt udenfor”? Skrivestilen minder en hel del om Rise Larsens - og det er ikke så ringe end da.
   Bechs stemme har været igennem en skærvknuser, og han kan med sindsro stille sig ved siden af koryfæer som Rod Stewart og Bonnie Tyler.
   Sammenfattet en knald hamrende god sang, der nok skal få god plads på radioernes sendeflader.
   Med sig i studiet har Bech bl.a. haft trompetisten HC Erbs.
 
Der er 6 stjerner til
”De gående går aldrig i stå
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Henrik & Viveka
Åh, hjælp mig Madonna
 
Henrik Nørrelykke og hans kone Viveka udgav forleden en gammel og sørgelig kærlighedsvise med titlen ”Åh, hjælp mig Madonna”.
   Der er som sagt tale om en meget gammel sang fra dengang, da pigernes bikinitrusser rakte helt ned over knæene.
   Hvis det var mig, der havde indspillet sangen, havde jeg startet med en akustisk guitar i 1. vers. I 2. vers ville jeg lade nogle grædende violiner træde til, og først i 3. vers ville jeg byde bassen, harmonikaen, trommerne m.m. velkommen. Der er trods alt tale om en meget sørgelig hymne.
   Men Henrik kan godt lide at ro imod strømmen. Fra start til slut er der fuldt drøn på samtlige tangenter - og tro mig om I vil, men det er faktisk meget charmerende. At harmonikspillet er storslået, fornemt og præcist fremført, gør ikke sangen værre - tværtimod.
   Når jeg sidder i min lænestol og lytter til denne ældgamle vise, får jeg pr. automatik lyst til at byde en dame op til dans og svæve med hende ud over gulvet i denne vidunderlige vals.
   Lyden er helt i top, og Vivekas stemme er yderst charmerende.
   Må vi få mere af sammen skuffe?
 
Der er 7 stjerner til
”Åh, hjælp mig Madonna”
 
Simon von Konoy
musikanmelder på dktoppen
 
Heine Mindstrup
Verden drejer rundt
 
Energibundtet Heine Mindstrup is back for fuld skrue! Det er efterhånden længe siden, at vi hørte noget fra ham, og derfor er det dejligt, at han er tilbage på de skrå brædder med både bulder og brag.
   Titlen på hans nye udgivelse er ”Verden drejer rundt”. Vanen tro er der tale om god gammeldags rock med en filosofisk tekst.
   Heine har en dejlig ru stemme, og er som sagt et energibundt af Guds nåde. Når han drøner rundt på scenen med sin elguitar, er der ikke et høreapparat, der er tørt nede i salen.
   At der er bud efter denne fantastiske sanger og musiker, er intet mindre end en selvfølge. Vi både ser ham på TV og hører ham i radioerne fra tid til anden.
   ”Der er ingen som dig” er titlen på sangen, der for alvor bragte Heine frem i rampelyset i sin tid, og nu er han som sagt på banen igen med sin nye sang, der utvivlsomt kommer til at favne bredt blandt landets mange dansktopentusiaster.
   Ole Kibsgaard har produceret og arrangeret, og spiller desuden samtlige instrumenter - bortset fra Heines guitar. Forfattere er Heine Mindstrup og Henning Olsen.
 
Der er 6 stjerner til
”Verden drejer rundt”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
 
Holiday Duo
Så længe stjerner findes på himlen
 
En forholdsvis ny duo - Holiday Duo - er ved at plante deres musikalske fødder solidt på dansktoppens mangfoldighedsbane.
   Duoen består af henholdsvis Jan Møller Sørensen og Michael Fuglsang, og de har base i Næstvedområdet.
   I starten af året udgav de sangen ”Der vil altid komme dage”, og nu er de på banen igen med en hymne, der har fået titlen ”Så længe stjerner findes på himlen”.
   Er man til den svensk-tyske stil med masser af keyboards-saxofoner og rumklang, er dette et nummer, der går rent ind.
   Musikken er absolut velspillet, og vokalerne er gode. Som før nævnt er jeg ikke tilhænger af, at man skubber sangen for langt tilbage i mixningen. Det er i de fleste tilfælde de ældre lyttere, der er glade for dansktop, og de vil meget gerne høre vokalerne både højt og tydeligt.
   Sangen er blevet til i samarbejde med den norske duo 2gether, der består af Anne May og Eivind Riseth. Kurt Bønnerup har oversat sangen til dansk.
   Sammenfattet et godt nummer, der nok skal blive spillet flittigt på landets mange radioer.
 
Der er 6 stjerner til
”Så længe stjerner findes på himlen”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
René Franz
Spar kærligheden
 
Et af de helt store navne i dansktoppens univers, er René Franz. Han er kort sagt ikke til at komme uden om, og bliver flittigt spillet på landets mange radioer fra tidlig morgen til sen aften.
   I tidens løb har han udgivet et utal af CD’er, og det seneste single-udspil har fået titlen ”Spar kærligheden”.
   I sædvanlig stil er det kærlighedens mange facetter, sangen omhandler. Der bliver givet gode råd om hvordan man får et forhold til at fungere i både med- og modgang.
   Musikken er helt i top. Især det flotte guitarspil er imponerende, og de lækre breaks med trommerne og de andre instrumenter, får det hele til at gå op i en højere enhed.
   René har en dejlig blød stemme, og sammen med den gode musik, har vi et absolut solidt produkt.
   Sangen er oprindelig svensk, og er blevet oversat til dansk af Aksel Christiansen. Optagelserne har fundet i FT Studio, der ejes af Frank Thøgersen og Peter Bødtker.
 
Der er 7 stjerner til ”Spar kærligheden”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Niels Werner
Vær min ven
 
Niels Werner, der er en af de tunge drenge fra dengang pigtråden og dansktoppen viste os alle sammen hvad kvalitet er for en størrelse, er aktuel med et single-udspil med titlen ”Vær min ven”.
   Skal jeg være ærlig, vidste jeg ikke hvem Niels Werner er - indtil nu! Og hvor er jeg dog lykkelig over at lære ham at kende via musikanmeldelser på dktoppen.
   Sangen er i sin helhed intet mindre end fantastisk, og det er nærmest en selvfølge, at Werner er en af de drivende kræfter i bandet Johnny Reimar & The Clifters.
   Werners proffe guitarspil er på et ualmindeligt højt niveau, både når vi taler om den akustiske og elguitaren. Mixningen er helt i top, og hans stemme er både jævn og ren som et nystrøget lagen.
   Sangen er oprindelig svensk, og teksten er blevet oversat til dansk af Niels Werner.
   Sammenfattet et flot produkt, der nok skal få god plads på landets mange radioer.
 
Der er 7 stjerner til ”Vær min ven”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen