ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com


 
 
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Lene Holme
Den lille pige og hunden
 
Af mange bliver Lene Holme kaldt for Nordjyllands dansktopdronning, og det er ikke uden årsag, for hun har en fantastisk klar og ren stemme.
   Frank Blicher skrev en tekst til Lene Holme med en titlen ”Den lille pige og hunden”. En både kærlig og rørende historie om en lille pige og hendes elskede hund, og med henblik på, at Lene har en stor forkærlighed for menneskets bedste ven, kan det ikke undre, at der følger mange følelser med, når hun synger denne sang som udkom i maj måned
   Musikken er i top, og det samme kan siges om Lenes stemme. Her er der helt bestemt tale om et pragteksemplar af en sang.
  Lars Marco har skrevet musikken, teksten er skrevet af Frank Blicher. Optagelserne har fundet sted Marco Sound Studio.
 
Der er 6 stjerner til
”Den lille pige og hunden”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Peter Aldahl
Livsglædens sang
 
Selv om man er kommet lidt op i årene, behøver livsglæden ikke at forsvinde. Peter Aldahl stråler af både lykke og glæde trods sin høje alder.
   Forleden var han på besøg i Marco Studio, hvis ejer er Lars Marco, hvor han indsang en ny hymne med den bekræftende titel ”Livsglædens sang”.
   Resultatet er intet mindre end fremragende. En dejlig stille vals, hvis tekst bringer næring til eftertanke. Hvorfor være negativ i stedet for at glæde sig ved alt det smukke her i livet? Solen skinner, børnene leger og fuglene de synger.
   Kort sagt en sang, der gør dig glad. Marco Studio borger for kvalitet, så lyden, vokalen og musikken ligger på et højt niveau.
   Forfatter er Frank Blicher, komponist Lars Marco. Mix og mastering har Mathias Marco taget sig af.
 
Der er 6 stjerner til ”Livsglædens sang”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Sander & Suhr
Skejten
 
En duo med navnet Sander & Suhr udgav forleden en single med titlen ”Skejten”.
   Sangen er skrevet af Per og Bent, og inspirationen har de fået fra det smukke sted Skejten, der ligger ved Fuglsang Kunstmuseum & Herregård på Lolland.
   Navnene på deltagerne i duoen er Per Sander og Bent Suhr, og hvis du mener at genkende stemmerne, så er det nok fordi de er tidligere medlemmer i det kendte band Frirum.
   Der er tale om en meget iørefaldende sang, og stemmerne er rene som sne. Musikken er ligeledes helt i top, og en bør især bide mærke i det fantastiske banjospil, der fremføres af amerikaneren Patrick Lyons.
   Der er ingen tvivl i mit sind om, at denne sang vil få en positiv modtagelse på diverse medier.
 
Der er 6 stjerner til ”Skejten”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Claus Pries
San Martinique
 
I forsommeren udkom dansktopsangeren Claus Pries med en ny single, der har fået titlen ”San Martinique”. Som antydet i titlen, handler sangen om ferie i sydens sommer og sol.
   Claus Pries er dansktopsanger med stort D. Han får én til at mindes de gode, gamle dage, da det var en dyd og nærmest et krav, at en entertainer optrådte i nobelt tøj.
   Når Claus optræder, er han næsten altid iført slips og jakkesæt, og så er det af stor betydning, at han synger på rigsdansk, og ikke det tilbagetrukne nymodens mumlejunk, som alt for mange af kunstnerne benytter sig af i dag.
   Med sin rene og nyfigne stemme har Claus gjort sangen ”San Martinique” til noget helt unikt - følsomt, smukt og poetisk.
   Og sidst, men ikke mindst, er det er af stor betydning, at musikken er på et højt niveau. Kaptajnen på skuden hvad det sidste angår, er Søren Them - multikunstneren, der om nogen ved, hvordan man med rette omhu skruer på knapperne. I dette tilfælde har han som vant ramt plet.
 
Der er 7 stjerner til ”San Martinique”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Henning Weisdorf
og Vibeke Hoby
Slip det fri / Clinch
 
Vibeke Hoby og Henning Weisdorf har i fællesskab udgivet to sange. Den første har fået titlen ”Slip det fri”, den anden ”Clinch”.
 
Slip det fri
Denne sang handler om at give los i livet i almindelighed og i kærligheden med de ydre og indre forandringer, der forekommer i dagens univers.
   Indholdet i teksten giver næring til eftertænksomhed. Vi skal ikke lade os styre for meget af andre og deres meninger, er hovedbudskabet.
   Det er Henning Weisdorf, der står både som forfatter og komponist af værket.
   Optagelserne har fundet sted i FT Studiet, hvor Frank Thøgersen og Peter Bødtker har tryllet med både knapperne og instrumenterne.
   Det endelige resultat er fremragende.
 
Clinch
Hvad indholdet af teksten angår i sangen ”Clinch”, er vi så nogenlunde inde på samme breddegrad, som i ”Slip det fri”.
   Parforholdet og dets mange facetter er på banen. Om det trygge og forudsigelige, hvor man med tiden må give hinanden et los i en vis legemsdel, for at få det hele til at fungere.
   Musikken er dejlig ”tør”, og ikke fyldt med saxofoner, basuner og strings - og det er i visse tilfælde befriende.
   Begge vokaler er både smukke og rene, og Vibekes fantastiske vibrationer er sød musik for øregangene. Yvonne Rosa synger kor, og det giver det endelige resultat en lækker fylde.
 
Der er 7 stjerner til ”Slip det fri” og ”Clinch”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Niels Werner
Kære barnebarn
 
Den kendte musiker og sanger, Niels Werner, er single-aktuel med en sang med titlen ”Kære barnebarn”.
   Som titlen indikerer, er der tale om historien om vores børnebørn og deres liv fra vuggen til voksenlivet.
   Det interessante ved denne udgave er, at der ikke er tale om en stille hymne med strings, grædende violiner samt en hulkende steel.
   I stedet har Niels valgt at benytte sig af en livlig pop-takt - og det er befriende, at han på denne måde skiller sig ud fra det traditionelle koncept, når talen falder på yndige børnesange.
   Musikken er på et usædvanligt højt niveau, hvor flotte breaks med trommerne og andre instrumenter, bærer værket helt op i himlen. Og sikken et guitarspil - det må man sige!
   Selv om den er ret svag, har Niels Werner en dejlig blød og ren stemme. Mixningen er helt i top, men det undrer mig, at man har valgt at lægge hans røst så langt tilbage, men her er der selvfølgelig tale om smag og behag.
   Som helhed er der tale om et aboslut prisværdigt produkt. Poul Nowack er forfatter, imens Niels Werner er komponist. Indspilningen har fundet sted i JoyTrack-studiet.
 
Der er 6 stjerner til ”Kære barnebarn”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Torbens Trio
Bare et lille nyk mer’
 
På Djursland har vi en trio med navnet Torbens Trio. I Juni måned i år udgav de en single med titlen ”Bare et lille nyk mer’”.
   Der er tale om en sød lille historie, der handler om, at vi alle på et tidspunkt kan gå i baglås, men så skal vi bare give den et lille nyk mere, og så kører det hele der ud af igen - også campingvognen.
   Hvad musikken angår, kan vi konstatere, at den er meget sober. Der er nogle finurlige breaks og pauser med bassen og rytmeguitaren, og durskiftet giver helheden en nyk op ad.
   Sammenfattet en sød lille sag, der nok skal få en positiv modtagelse på landets mange radioer. At der er tale om en akustisk optagelse, gør mig både glad og imponeret.
   Torbens Trio består af Claus Eriksen, sang og guitar. Walter Eriksen, violin og mandolin. Torben Møller, harmonika. Torben Møller står som komponist og forfatter af værket.
   Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Lydstudie på Fyn. Det bette pladeselskab er udgiver.
 
Der er 5 stjerner til
”Bare et lille nyk mer’”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
HatTrick Music
Danske Top Hits Vol. 4
 
Med jævne mellemrum dukker der en opsamlings-CD op med nye og gamle hits. I disse digitale tider er det efterhånden sjældent, det sker, men nu er der en ny fysisk plade på banen med titlen ”Danske Top Hits Vol. 4”.
   Det er HatTrick Music med Calle Sand i spidsen, der står som udgiver, og der er ikke færre end 18 sange på skiven.
   Hvor er det dog behageligt og befriende at kunne sætte sig ned i lænestolen og lytte til dette prægtige værk. Her er der tale om dansk råhygge på højt niveau.
   En bred vifte af de bedste kunstnere, så som Rock Nalle, Kirsten Siggaard, Bomle, Teddy Edelmann, Michael Winckler og Anne Katrine Tove på en CD - hvad mere kan man ønske sig?
   Der må være en årsag til, at jeg så at sige hver dag sætter mig ned og lytter til disse hits, hvor nogle er fra en svunden tid, imens andre er mere up-to-date.
   Denne CD er absolut lytteværdig, og egner sig efter min bedste overbevisning særdeles godt som baggrundsmusik til f.eks. en fødselsdag.
 
Der er 8 stjerner til
”Danske Top Hits Vol. 4”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen