Double click to edit 
ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
Dale & Nilsson
En ny duo med navnet Dale & Nilsson er født. Den består af to unge debutanter - Ricki Dale og Robert Nilsson.
   De har udgivet en single med titlen ”Stik mig en fad”, der er en hyldest til de gode, gamle bodega-sange.
   I en kort pressemeddelelse skriver de, at der er tale om en syng-med-sang, og efter at have hørt den nogle gange, må jeg give dem ret - man får virkelig lyst til at rejse sig og ryste hele hængepartiet på plads, når man lytter til denne lystige bodega-hymne.
   Sang og kor tager Ricki Dale sig af, og det er han kommet godt fra. Hans hæse stemme fornægter sig ikke, og passer virkelig godt til dette fad-kvad.
   Tekstforfatter og komponist er Robert Nilsson med kreativt input fra Janeth Koblauch. Ricki Dale er fra Holsted, Robert Nilsson fra Helsingør, og optagelsen af Rickis hæse røst, har fundet sted i Mosegaard Studiet i Bogense, imens al musikken er indspillet i Nilsson Music i Helsingør, så værket har et fleur af dansk internationalitet.
   Samarbejdet imellem Ricki og Robert har hidtil varet i 3 måneder, men med det høje niveau, de allerede nu kan tilbyde, er jeg ikke i tvivl om, at det varer ved i lang tid fremover.
   Jeg er heller ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget til dem i fremtiden.
 
Der er 5 stjerner til ”Stik mig en fad”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Vibeke Hoby og
Jan Kjeldsen
Vibeke Hoby - En sommersang
 
Når Vibeke Hoby optræder, vil dine tanker pr. automatik tage en charterrejse til Tyrol, hvor du befinder dig inde i et kæmpe stort telt.
   Her bliver du betjent af nogle smukke jomfruer i nedringede kjoler med favnen fuld af store fadølsbamser. Fra scenen høres lækker Tyrolermusik i gyngende valsetakt, jodlen og Alpetonen. Ja, du er kort sagt i himmerige.
   Oppe på scenen står ingen ringere end Vibeke Hoby. Og er der nogen, der kan jodle og synge sange med Tyrolerstrejf, er det hende. Først et ”kuk-kuk”, så et jodl efterfulgt af et knæk i stemmen - det er kunst på højt niveau. Hun har kort sagt en af landets reneste og flotteste stemmer.
   Når man først er blevet puttet ind i en bås, kan det være farligt at bryde ud igen. Vibeke er kort sagt vores alle sammens tyrolerpige - og intet andet.
   Men hun har kæmpet sig fri af båsen, og har lige udgivet en single med titlen ”En sommersang”, og her beviser hun, at hun mestrer andre genrer end die alpetonen.
   På et tidspunkt var hun på et sangskriverkursus, og det var der, hun skrev teksten til den nye sommersang. Nu manglede hun blot melodien, og her fik hun hjælp fra Jan Kjeldsen.
   At skifte fra den ene genre til en anden, klarer Vibeke til UG - og hvor passer stemmen dog godt til den nye stil. Godt gået!
   Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Studiet i Bogense.
 
Der er 6 stjerner til En sommersang
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Harborg-Kjeldsen
Harborg-Kjeldsen - Hip, hip hurra
 
Den danske duo Harborg-Kjeldsen er på gaden med en fødselsdagssang, der har fået titlen ”Hip, hip hurra”.
   Jeg har lyttet til sangen op til flere gange, og jeg må tilstå, at jeg er imponeret. Her har vi at gøre med to herrer, der om nogen ved hvad korsang og lækker stemmeføring er for en størrelse. Det hører man tydeligt.
   Hvad er det mange af os unge, der er blevet lidt ældre, skuer i kalenderen og spejlet, når vi runder et skarpt hjørne? Selv om det man ser, kan virke uhyggeligt, kan historien godt bygges op på en sjov og finurlig facon. Og det har Harborg-Kjeldsen mestret til et rent UG med deres professionalisme.
   Musikken er mindst lige så opløftende som sangen. Denne halv-jazzede og rolige stil får en til at slappe af og lytte intens til indholdet.
   Harborg-Kjeldsen har for ikke så længe siden udgiv en sang med titlen ”Søndagsfrokosten”. Teksten i denne sang kan minde lige lovlig meget om ordene i fødselsdagshymnen, men pyt med det - stil er nu engang stil.
   Den nye udgivelse er optaget i Mosegaard Lydstudie i Bogense, og det er Jan Kjeldsen, der står for teknik, mix og mastering. Den er udkommet på det Bette Pladeselskab.
 
Der er 5 stjerner til ”Hip, hip hurra”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
 
Peter Vesth
Forår i Sorø
 
Peter Vesth, sangskriver, forfatter og leder af det kendte kulturelle visevershus i Sorø - Vesthuset - udgav forleden en ny CD med 14 sange på. Titlen er ”Forår i Sorø”.
   Vanen tro er der tale om glade og iørefaldende sange, som man kommer i godt humør af at lytte til. Peters bløde og lattermilde stemme er rent guf for øregangene, og der er i særdeleshed to sange, som jeg må høre om og om igen, og det er henholdsvis ”Josefine” og ”Skovshoved”.
   Kort sagt, en fantastisk skive, der både stemme- og musikmæssigt ligger på et usædvanligt højt niveau, når vi taler om iørefaldende musik og sang.
   Der er ikke så meget at sige om Peter Vesth, som ikke allerede er blevet sagt. Han er kort sagt The King of Dansktoppen, og har i tidens løb udgivet et hav af plader, kassettebånd og CD’er. For tiden er han ligeledes yderst populær med en selvbiografi, der tæller ikke færre end 500 sider.
 
Der er 8 stjerner til ”Forår i Sorø”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
 
Peter Terpager
I 2020 udgav den vestjyske dansktopsanger, Peter Terpager, sangen ”Nu er det sommer i Danmark”.
   Peter har en god stemme, der egner sig godt til sange i denne genre. Tonemæssigt sidder alt som det skal, og der ikke et pitch, der er på vildspor. Kort sagt, alt stemmer til punkt og prikke. Det samme kan siges om musikken, den sidder kort sagt lige i skabet.
   Der er noget, der tyder på, at i tidens løb har en eller anden hvisket Peter i øret, at man måske burde give sangen et løft, så den bedre kan matche tidens stil og ånd.
   Han har lyttet, så her i 2021 findes sangen i to udgaver - den traditionelle og en ny dunk-dunk-version.
   Hvilken version er den bedste, er svært at sige. Det har noget med smag og behag at gøre, men personligt hælder jeg til den første.
   Peter Terpager er så absolut ikke en hr. Hvem som helst, når vi taler om populær dansktopmusik.
   Han har før haft stor succes med sange som f.eks. ”Europavej 45”, ”Jessica Jensen” og ”Alt for længe til i morgen”.
   På sidst nævnte sang synger han duet sammen med den svenske Grand Prix sangerinde, Lisbeth Jagedal.
 
Der er 6 stjerner til
”Nu er det sommer i Danmark”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Bech
Bech - Koldt udenfor
 
Langt de fleste slagtere er store kunstnere. De skærer sig ind under huden på det døde dyr, og resultatet er i de fleste tilfælde en entrecote eller en engelsk bøf, der har en smag, der når himmelske højder.
   Viborgsangeren Svend Bech - med kunstnernavnet Bech - er ikke slagter, men har samme evne som selv samme, når vi taler om musik og sang på himmelhøjt niveau.
   Han er vores nye Bonnie Tylor, der har så meget sand og sjæl i stemmen, at det gør ondt på de fleste, når han udblæser sin pine.
   Og tro mig eller ej, mine venner, men ligesom slagteren går han helt ind under huden på de fleste med sin rustne røst og melankoli.
   Her fornemmer vi en sart sjæl svømmende i en euforisk flora, der kan få selv den mest hærdede kordegn ved Vesterhavet til at blegne.
   For blot få måneder siden udgav han sangen ”Hel igen”, der fik en modtagelse af dimensioner, og nu er han igen aktuel med en ny med titlen ”Koldt udenfor”. Sidst nævnte udgivelse har lige som forgængeren, fået en positiv modtagelse.
   Optagelserne har fundet sted i Lucas Illanes studie i Ålborg, og sangen er skrevet af Morten Remar.
 
Der er 7 stjerner til ”Koldt udenfor”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Gør hvad du vil med mig i nat
 
Viveka og Henrik Nørrelykke har i fællesskab sat en sang sammen med knald i.
   De mødte hinanden i et musikalsk ærinde for få år tilbage, og ved første blik var der amoriner i luften. De blev dybt betaget af hinanden, og i dag er de mand og kone.
    Ægteskabet kan være en svær en, men har man nogle fælles interesser, kan det ikke gå helt galt. Både Viveka og Henrik elsker god sang og musik over alt på jorden. Og sidst men ikke mindst, har de en stor passion for at optræde.
   Henrik har et topmoderne lydstudie, hvor han sammen med konen fremtryller det ene radiohit efter det andet.
   Sidste i rækken er ”Gør hvad du vil med mig i nat”. En sang med så meget power, at den kan få selv gamle moster Oda til at hoppe op fra stolen og vise, hvad vovet gammeldags vrik og sex er på et dansegulv. Sådan skal det være!
   Jeg har lyttet til sangen flere gange, og jeg er ikke i tvivl - Henrik er en sand mester og tryllekunstner, når vi taler om sammensætning af diverse stilarter. Lige pludselig kommer der en rå spade flyvende ind, der giver mig lyst til en ordentlig omgang Kozak-spjæt, næst på menuen er en guitarsolo osv. Her er der tale om top professionelt arbejde på højt niveau.
   Selv om titlen bærer præg af en sengekantsfilm fra 70’erne, behøver man ikke at være bange for indholdet, for gennemgående er teksten ret så uskyldig.
   Et smukt ægtepar med gode stemmer og tilhørende knald hamrende god musik med go i - så kan det ikke gå galt. Fantastisk!
 
Der er 7 stjerner til
”Gør hvad du vil med mig i nat”
 
Simon von Konoy, anmelder på dktoppen
 
Viveka & Henrik
Blyfri 95
Nudist på halvtid
 
Vi er utvivlsomt mange, der får os et godt grin, når vi nærstuderer Anni Lipperts og andre kunstneres vittighedstegninger.
   Og, der er med garanti flere mænd, der genkender sig selv i tegningerne, når naboens smækre datter på den anden side af rækværket ligger nøgen og tager solbad.
   Det danske band Blyfri 95 er på banen med en morsom sang, der har fået den tvivlsomme titel ”Nudist på halvtid”.
   Der er tale om en rigtig halmballe-sang med violiner og vrinsk i. Med som gæstesanger er ingen mindre end multikunstneren Jacob Haugaard, og vi ved, at når han er involveret, så er der dømt fest på græsplænen.
   Ingen behøver at være bange for teksten, for den er absolut ikke fy-fy-skamme, men derimod hylende sjov.
   Både musikken og vokalerne er på højt niveau, så det er ikke så mærkeligt, at sangen bliver spillet på mange af landets radioer fra tidelig morgen til sen aften.
   Komponist og forfatter er Peter Friisnæs. Violinspillet er lagt i Jens Falcks hænder, og ved mixepulten finder vi Thomas Drackmann.
 
Der er 6 stjerner til ”Nudist på halvtid”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
 


Double click to edit
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Holm & Co
Alle mine kvinder
 
Sangeren Kim Holm, der er bosiddende i Sønderborg, er en meget modig mand. At udgive en sang med titlen ”Alle mine kvinder” i disse MeToo-tider, kræver både mod og dristighed.
   Der er tale om en hygsom og munter historie, hvor han med satiren i mundvigene på finurlig vis beskriver de tykke, slanke, høje og lave kvinder, han har kendt i tidens løb.
   Det er intet mindre end en sand fornøjelse at lytte til sangen, og hvor bliver jeg dog i godt humør, når jeg hører den.
   Kim har en dejlig almindelig ren stemme uden alt for mange Tom Jones-vibrationer, og det virker befriende. Den kendte lydmand Søren Them har taget sig af musikken, og så ved man, at der er tale om kvalitet.
   Som sagt en dejlig sang, der står til et rent UG. Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio i Holsted.
 
Der er 6 stjerner til ”Alle mine kvinder”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
 
Amdi
Titusind kvinder
 
”Skrog og sarte sjæle” er titlen på en sang, som gruppen Amdi udgav før i år. Den fik en uovertruffen modtagelse af lytterne, og blev flittigt spillet på landets mange radioer, bl.a. DR P5, hvor den lå i ikke færre end 15 uger på Dansktoppen.
   Nu er de på banen igen - denne gang med en sang, der har fået titlen ”Titusind stjerner”.
   Og hvor er det dog en dejlig sang med en tekst på højt niveau. Ligesom med deres første udgave, er genren en god blanding af spillemandsmusik og country - en stil, de fleste og mest garvede dansktopfolk plejer at elske.
   Bertil Bøje Jensen og Nicole Kølbæks stemmer harmoniserer utroligt godt sammen, så det er en fryd for øregangene at lytte til denne dejlige hymne.
   Personligt er jeg ikke i tvivl om, at ”Titusind stjerner” vil nå samme højde som dens forgænger.
 
Der er 6 stjerner til ”Titusind stjerner”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
Låste døre
Frihedens Station
 
Duoen Låste Døre har udgivet en ny sang, der handler om at tage et skridt ud i det ukendte, og mærke følelsen af frihed. Titlen er ”Frihedens Station”.
   Tja, vi er nok mange, der kunne tænke os at tage sådan et skridt, men man skal samtidig passe på, at man ikke falder af toget ved næste station.
    For få dage siden satte jeg mig ned i min lænestol, skruede op for lyden og lyttede intens til sangen. Tro mig om I vil, men jeg fik virkelig følelsen af at sidde i et tog, der drøner der ud af imod en ukendt destination.
   Både vokaler og musik er på et højt niveau. Hvad sidst nævnte angår, har man valgt at benytte sig af koste i stedet for trommestikker, og det er jeg meget glad for, for kun på denne måde opnår man den optimale train-sound.
   Sangen er skrevet af Kasper Mechlenburg og Bruno Skibbild. Gry Gabrielle Overgaard Hansen agerer korpige. Sangen er udgivet på forlaget Open Door Records.
 
Der er 6 stjerner til ”Frihedens Station”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen