Double click to edit 
ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com


Double click to edit
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Holm & Co
Jul som i gamle dage
 
Kim Holm er en produktiv kunstner, der i tidens løb har udgivet en del singler. Den sidste i rækken er en julesang med titlen ”Jul som i gamle dage”.
   Når jeg en stille stund sætter mig ned og lytter til sangen, bringer indholdet i teksten mig tilbage til min barn- og ungdom. En tid uden computere, sms’er og stres - ja, det var dengang vi holdt "rigtig" jul.
   Selv om der ikke er tale om de store vibrationer - a la Elvis - så er Kims stemme både rolig og behagelig.
   Det samme kan siges om musikken. Det er et klogt valg at indlede sangen med en blød guitar, og så bygge værket op hen ad vejen ved at indføre de andre instrumenter step by step.
   Alt i alt en god julesang, der nok skal blive flittigt spillet på landets mange radioer.
   Indspilningen har fundet sted i Dolphin Studio i Holsted, der ejes af Søren Them.
 
Der er 5 stjerner til
”Jul som i gamle dage”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Simon von Konoy
Nyt og godt gammelt
 
Den 70 årige multikunstner - Simon von Konoy - er født og opvokset på Færøerne. For mange år siden valgte han at flytte til Danmark, hvor han kort sagt kom, sang og sejrede.
   Af mange bliver han kaldt hitmageren - og det af gode grunde, for er der én, der kan ryste det ene hit efter det andet ud af ærmet, så er det ham.
   Sange som ”Fiskafrikadello”, hvor han synger i duet sammen med Jacob Haugaard, ”Hold kæft hvor jeg savner en kæreste”, ”Øl med tårer i” og ”Øl”, er blevet sande landeplager.
   For tiden er han aktuel med en CD, der har fået titlen ”Nyt og godt gammelt”. Der er 12 skønne sange på skiven, og i særdeleshed én, er jeg faldet pladask for, og det er sangen ”Forsamlingshuset”.
   I de sidste 20-30 år har Simon brødfødt sig som festmusiker, og det har givet ham inspiration til før nævnte sang. Den handler om en 70 års fødselsdag med både suppe, steg og is med efterfølgende dans.
   Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi kommer til at høre en hel del til denne skønne CD på landets mange radioer i fremtiden.
   Medvirkende på pladen er - vokal, Simon von Konoy - Keyboard, Simon von Konoy - Kor, Mette, Josefine og Nicoline Renbo - Mundharmonika, T-Jay og Gert Vous - Mix/mastering, Hyldahl Sessions.
 
Der er 7 stjerner til
”Nyt og godt gammelt”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Orla Givskov
Ser på en solnedgang
 
For blot få måneder siden udgav sangeren og musikeren Orla Givskov en sang med titlen ”En fyr som mig”. Den blev et hit uden sidestykke, og bliver stadig spillet på landets mange radioer.
   Nu har han igen været i studiet, hvor han har indspillet sangen ”Ser på en solnedgang”.
   Jeg har lyttet til denne opløftende sang op til flere gange, og der findes ingen tvivl i mit sind - Orla har gjort det igen! Han har kort sagt bagt et nyt dansktop-hit, der med garanti vil få en positiv modtagelse af dimensioner på samtlige On Air medier.
   Og hvor har han fået inspirationen til dette nye hit? Det fik han såmænd, da han en aften gik en aftentur sammen med sin hund Kato. Der oplevede han verdens smukkeste solnedgang, så da han kom hjem, satte han sig ned og skrev og indspillede den nye hymne.
   Orla er en meget dygtig musiker, og er både komponist og forfatter til værket.
   Optagelserne har fundet sted i Orlas eget studie - MEH Studio.
 
Der er 6 stjerner til
”Ser på en solnedgang”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
 
Låste døre
Frihedens Station
 
Duoen Låste Døre har udgivet en ny sang, der handler om at tage et skridt ud i det ukendte, og mærke følelsen af frihed. Titlen er ”Frihedens Station”.
   Tja, vi er nok mange, der kunne tænke os at tage sådan et skridt, men man skal samtidig passe på, at man ikke falder af toget ved næste station.
    For få dage siden satte jeg mig ned i min lænestol, skruede op for lyden og lyttede intens til sangen. Tro mig om I vil, men jeg fik virkelig følelsen af at sidde i et tog, der drøner der ud af imod en ukendt destination.
   Både vokaler og musik er på et højt niveau. Hvad sidst nævnte angår, har man valgt at benytte sig af koste i stedet for trommestikker, og det er jeg meget glad for, for kun på denne måde opnår man den optimale train-sound.
   Sangen er skrevet af Kasper Mechlenburg og Bruno Skibbild. Gry Gabrielle Overgaard Hansen agerer korpige. Sangen er udgivet på forlaget Open Door Records.
 
Der er 6 stjerner til ”Frihedens Station”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Theo Newton
Ørehængere
 
Theo Newton (Torben Thøger) er for mig en ukendt og ny dansktopsanger. Han har boet i udlandet i mange år, men valgte forleden at flytte hjem til gode gamle Danmark sammen med sin kone, for på den måde at kunne tilbringe mere tid sammen med børn og børnebørn.
   I oktober måned i år udgav han en CD med 14 dansksprogede sange på. Under optagelserne har han fået god hjælp fra datteren Lærke Lund, samt sønnen Kasper Thøger.
   To af numrene - ”Se nu sneen” og ”Deler smil” - kan vi allerede nu opleve på diverse dansktophitlister rundt omkring i landet.
   Optagelserne er gode og teksterne interessante. Sangene bringer os på finurlig facon fra den ene destination til en anden. Ja, der er så meget mere jeg kunne skrive om dette værk, men det må vente.
   I stedet vil jeg anbefale alle at kigge ind på Theos hjemmeside www.TheoNewton.com, hvor du kan få indblik i hans spændende liv i udlandet. I denne forbindelse kan nævnes, at han har ligget på flere hitlister i både USA og Indien.
   Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til dansken, der kom hjem fra udlandet og slog sit navn fast allerede ved indkørslen til fladlandet.
 
Der er 8 stjerner til CD’en Ørehængere
 
Jette Johansson,
Anmelder på dktoppen
Yvonne Rosa
Vild med jul
 
En ny julesang med titlen ”Vild med jul” er kommet på markedet. Den er indsunget af den kendte sangerinde Yvonne Rosa.
   Der er tale om en velsammensat sang, hvor man benytter en Bossa Nova-takt. Og det er efter min bedste overbevisning et klogt valg, da der er alt for mange julesange, der kører i det gode gamle Bjældeklang-spor.
   Selv om Yvonnes stemme ikke har samme power som f.eks. Tina Turner, så er den både ren og yndefuld med nogle berigende vibrationer. Det er en sand fryd for mit musikøre at lytte til denne nydelige stille hymne.
   Johan Isbrand, der er en kendt journalist på ugebladet Familie Journal, er tekstforfatter, imens Jan Mosegaard Kjeldsen tager sig af resten - også indspilningen, der har fundet sted i hans lydstudie i Bogense.
   Yvonne Rosa er en kendt artist. Hun var bl.a. en af deltagerne ved Dansktopprisen i 2019. Her var hun aktuel i ”Mig og min mentor”, hvor hendes mentor var Hilda Heick.
 
Der er 5 stjerner til ”Vild med jul”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
Dale & Nilsson
Nu er jeg 45
 
Er der ikke noget Ekky Brekky Heart over denne sang?
   Det var det første jeg tænkte, da jeg lyttede til Dale & Nilssons nye udspil ”Nu er jeg 45”. Men det gør ikke spor, at kunstnerne låner lidt fra hinanden, for det er lovligt, og det har de altid gjort - et eller andet sted skal inspirationen jo komme fra.
   Dale & Nielsson skriver i en kort pressemeddelelse, at der er tale om en syng-med-sang - og her må jeg give dem ret. Her har vi nogle kunstnere, der kan deres kram, for både musikken og sangen ligger i den højere ende på ekspertskalaen.
   Sangen er meget iørefaldende, - samtidig som teksten giver næring til eftertænksomhed. Her er der kort sagt tale om et knald hamrende vel udført professionelt arbejde.
   Dale & Nilsson er for alvor ved at slå deres navn fast på den danske musikscene. De har deltaget i flere radio- og TV-programmer, og vi er utvivlsomt mange, der ser frem til at høre mere fra denne prægtige duo.
   Komponister er Robert Nilsson og Daniel W ”Danny” Flowers. Forfattere er Robert Nilsson og Ricki Dale. Robert Nilsson står for produktionen.
 
Der er 5 stjerner til ”Nu er jeg 45”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Coyotes
Coyotes
 
Ægteparret Anita og Morten Pedersen har udgivet en CD med fire sange på. Titlen er ”Coyote jul”.
   At optagelserne har fundet sted i JAS-studiet i Odense, hersker der ingen tvivl om - det høres tydeligt på både lyd og stil. Duoen JAS bliver også kaldt de danske Rolling Stones. Det er ligeledes dem, der har skrevet og produceret sangene.
   Jeg må konstatere, at ægteparret er kommet rimeligt godt fra deres forehavende. De er ikke proffer, men alligevel er der en vis tråd, der trækker helheden i den rigtige retning.
   Anita og Morten har før udgivet en CD, så mon ikke vi kommer til at høre mere fra dem i fremtiden?
 
Der er 4 stjerner til Coyotes jul
 
Jette Johannsson,
musikanmelder på dktoppen
 
Karina Høgfeldt
Kom nu og gi' mig dit hjerte
 
”Kom nu og gi’ mig dit hjerte” er titlen på en sang, som dansktopsangerinden Karina Høgfeldt lige har udgivet.
    I de senere år har hun holdt et lavt blus, men nu er hun sprunget ud som en fager blomst og soloartist med dette hit, der med garanti kommer til at præge landets mange radiohitlister i evigheder.
   Karina har valgt at genoptage sit samarbejde med sin gamle makker Peer Damsgaard Henriksen, der har sit eget lydstudie, hvor hun har indsunget sangen, og det er efter min bedste overbevisning et klogt valg.
   Jeg har gennemlyttet sangen op til flere gange, og mit musikøre siger mig, at både hvad vokal, mix og musik angår, er vi på et højt plan når vi taler om den gode, gamle dansktop.
   Karina, velkommen tilbage på de skrå brædder - vi har savnet dig.
 
Der er 6 stjerner
til ”Kom og gi’ mig dit hjerte”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
Karina Høgfeldt
Livets mindebog
 
I de senere år har dansktopsangerinden Karina Høgfeldt levet en tilbagetrukket tilværelse, men nu er hun tilbage i fin form.
   Det fejrer hun ved at udgive to sange - ”Kom nu, gi’ mig dit hjerte” og ”Livets mindebog”.
   Den først nævnte - ”Kom nu, gi’ mig dit hjerte” - har fået en fantastisk modtagelse. Velspillet musik sammen med en pæn og ren stemme - hvad mere kan man ønske sig?
   Forleden udkom sang nr. 2 - ”Livets mindebog”. Her er der tale om en norsk landeplage, der aldrig før er blevet indspillet på dansk.
   Her viser Karina, at hendes stemme er på højde med de bedste.
   Hvad musikken angår, ville jeg ønske, at hun, da hun forhandlede om rettigheder med mere med nordmændene, også købte musikken til sangen. Den norske indspilning af musikken er nemlig på et meget højt niveau.
   Det kan man desværre ikke sige om den danske. Den lyder hult, Karinas stemme er trukket for langt tilbage, og hvor er den flotte harmonika og steelguitaren?
   Når det er sagt, står vi på grund af Karinas flotte stemme, tilbage med et hæderligt produkt.
   Indspilningen har fundet sted i henholdsvis Studie 42 v/ Kim Dane og Dry Aged Records, Tyskland.
   Trommer: Patrick Wacker - Bas, guitar, klaver: Martin Hørløck - Keyboard, Kim Dane - Producer: Kim Dane.
 
Der er 5 stjerner til ”Livets mindebog”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Lene Holme
Du kære julemand
 
Nordjyllands dansktopdronning bliver Lene Holme kaldt - og det med rette. Med sin rene, klare stemme har hun for længst sunget sig ind i folks hjerter.
   Nu er hun aktuel igen med en ægte julesang, der har fået titlen ”Du kære julemand”. Når Lene går i studiet for at synge en sang eller flere, er der ingen kompromisser på menuen. Det hele skal være afstemt og rent, og sidst men ikke mindst, skal det færdige produkt have den rigtige dansktopsound.
   I denne udgave får du hele pakken. Alt er nøje afstemt, og der findes ikke et pitch, eller en tone, der lægger sig udenfor helheden.
   Læn dig tilbage i sofaen og nyd dette værk. Du kommer med garanti i julestemning fra start til slut. Ja, det er som at sidde i kanen og drømme sig til et snedækket ansigt.
   Igen et mesterværk fra Nordjyllands dansktopdronning - Lene Holme.
 
Der er 6 stjerner til
”Du kære julemand”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Martini & Hjort
Julen er godt på vej
 
Duoen Martini & Hjort udgiver i disse tider en sang med titlen ”Julen er godt på vej”.
   Der er nogle kriterier, der skal opfyldes, når man udgiver en sang i forbindelse med en højtid, der har så stor prioritet som julen.
   For det første skal optagelsen af både sang og musik være så klar som overhovedet muligt. Dernæst må teksten være let forståelig, og sidst men ikke mindst skal der være et eventyrligt flow over værket. Man skal mærke at det er jul.
   Samtlige af før nævnte kriterier opfylder sangen ”Julen er godt på vej”. Når jeg sætter mig i min lænestol, lukker øjnene og lytter til denne smukke hymne, da er jeg med et i København.
   Vi kommer ind i Tivoli, hvor kort sagt alt ånder jul. Det eneste, der mangler er sneen, så den må vi drømme os til.
   Her har vi kort sagt en julesang, der indeholder alt det, sådan en skal indeholde. Optagelserne er super gode, og samspillet mellem stemmerne er på et højt plan.
   Indspilningen har fundet sted i Mill Factory hos Boe Larsen.
 
Der er 6 stjerner til
”Julen er godt på vej”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen