ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com


 
 
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Jesper Harborg
Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge
 
Man tror det er løgn, men Jesper Harborg har lige udgivet et album med den tvivlsomme titel ”Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge”.
   Og hvem er så denne kunstner, der kan finde på at udgive en CD med en så spraglet titel?
   Jesper Harborg kender vi som den ene halvdel af duoen Harborg & Kjeldsen. De har fået god plads på DK4 TV samt mange af landets hitlister, og er uhyre populære rundt omkring i det ganske danske land.
   Der er elleve sange på den nye udgivelse, og hver og en af dem har sin særlige stil. Ja, jeg er lige ved at påstå, at Jesper er en af Danmarks bedste tekstforfattere når vi bevæger os i dansktoppens mangfoldige univers.
   Jeg har lyttet til sangene på denne CD op til flere gange, og hver gang bliver jeg euforiseret af dens fantastiske tekstsammensætning og opbygning.
   Musikken er ligesom teksten på et sprudlende højt niveau. Det fornemmer vi bl.a. i sangen ”Flyvende prinsesse”. Sikken et klaver- og guitarspil, siger jeg bare.
   Og som rosinen i pølseenden, er der også en julesang - ”Jul i Latinerkvarteret” - med på skiven. Den højthellige stund nærmer sig med haste fjed, så selvfølgelig skal der være plads til lidt bjældeklang.
   Optagelserne har fundet sted i Jan Kjeldsens studie på Nordfyn, og det er Det Bette Pladeselskab, der udgiver.
 
Der er 8 stjerner til Kakofoniske rundhyl fra kraniekistens dunkle afkroge
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Anja Maindal
Ved siden af mig
 
En ny single har set dagens lys. ”Ved siden af mig” er titlen, og det er den jyske dansktopsangerinde Anja Maindal, der er udgiver.
   Der er tale om en kærlighedssang med en filosofisk tekst på højt niveau. Den blev skrevet, da Anja for små seks år siden var på ferie i Spanien.
   At den først er blevet færdiggjort nu, gør ikke værket værre, for resultatet er intet mindre end fantastisk.
   Det samme kan siges om musikken. Guitarspillet er mangfoldigt og inspirerende, og så er behandlingen af trommerne helt der oppe, hvor englene danser.
   Petersen & Caspersen og Steen Veigaard har i samarbejde med Anja indspillet og redigeret denne taktfaste hymne, der nok skal få god plads på radioerne og andre platforme.
 
Der er 6 stjerner til
”Ved siden af mig”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
AMEK Duo
Ta’ en tur med mig til Rhodos
 
Det er sommer, det er ferietid, og så flyver vi en tur til solskinsøen Rhodos. Amek Duo, der består af ægteparret Anne Marie og Eddie Knudsen, udkom forleden med en ny single med titlen ”Ta’ en tur med mig til Rhodos”.
   Selv om der ikke er sparet på sovsen, må man sige, at lyden er god. Det samme kan siges om vokalerne, der både er rene og pæne.
   Man bliver så glad i låget af at lytte til denne livlige hymne og dens disko-rytmer, at man føler man selv er med i selskabet, der drager til de sydlige himmelstrøg, hvor der er sol, sommer, sang og bægerklang fra tidlig morgen til sen aften.
   Sangen er blevet til i samarbejde med Eddie’s eget lydstudie, AM Studio, og det svenske studie JEK Prodstudio. Indspilning, sang, kor med mere, står Eddie og Anne Marie Knudsen, Lars T. Rasmussen og Eddie Carstensen for.
   Den nye udgivelse er allerede blevet testet på mange af hitlisterne på landets radioer, og mon ikke vi nærmer os et sommer-hit? Det vil jeg i hvert fald mene.
 
Der er 6 stjerner til
”Ta’ en tur med mig til Rhodos”
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen
 
Karina Høgfeldt
Jeg lægger roser ved din sten
 
En af landets største dansktopsangerinder, Karina Høgfeldt, er på gaden med en single med titlen ”Jeg lægger roser ved din sten”.
   Denne stille, dejlige bløde hymne er optaget i Peps Studio i Vejen, og her kan man ved første lyt høre, at det er nogle studievante kunstnere, der har stået for optagelserne.
   En optagelse af et musikværk er ikke lig med blot at trykke på knapperne ”Rec & Play”. Der skal mere til. En af de vigtigste faktorer er opbygningen, og her har mandskabet i Peps Studio arbejdet sig op til et rent UG.
   Introen er en stille guitar, og siden kommer bas, steel, trommer med mere step by step. Sådan skal det gøres!
   Forfatteren til sangen er Peer Damsgaard Henriksen. Der er tale om en god og på mange måder sørgelig tekst. Man mindes den man har mistet ved at lægge roser på vedkommendes grav - en sang, der går lige i hjertet. Hvad angår Karinas stemme, kan jeg kort konstatere, at den aldrig har været bedre.
 
Der er 7 stjerner til
”Jeg lægger roser ved din sten”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Lene Holme
Den lille pige og hunden
 
Af mange bliver Lene Holme kaldt for Nordjyllands dansktopdronning, og det er ikke uden årsag, for hun har en fantastisk klar og ren stemme.
   Frank Blicher skrev en tekst til Lene Holme med en titlen ”Den lille pige og hunden”. En både kærlig og rørende historie om en lille pige og hendes elskede hund, og med henblik på, at Lene har en stor forkærlighed for menneskets bedste ven, kan det ikke undre, at der følger mange følelser med, når hun synger denne sang som udkom i maj måned
   Musikken er i top, og det samme kan siges om Lenes stemme. Her er der helt bestemt tale om et pragteksemplar af en sang.
  Lars Marco har skrevet musikken, teksten er skrevet af Frank Blicher. Optagelserne har fundet sted Marco Sound Studio.
 
Der er 6 stjerner til
”Den lille pige og hunden”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Peter Aldahl
Livsglædens sang
 
Selv om man er kommet lidt op i årene, behøver livsglæden ikke at forsvinde. Peter Aldahl stråler af både lykke og glæde trods sin høje alder.
   Forleden var han på besøg i Marco Studio, hvis ejer er Lars Marco, hvor han indsang en ny hymne med den bekræftende titel ”Livsglædens sang”.
   Resultatet er intet mindre end fremragende. En dejlig stille vals, hvis tekst bringer næring til eftertanke. Hvorfor være negativ i stedet for at glæde sig ved alt det smukke her i livet? Solen skinner, børnene leger og fuglene de synger.
   Kort sagt en sang, der gør dig glad. Marco Studio borger for kvalitet, så lyden, vokalen og musikken ligger på et højt niveau.
   Forfatter er Frank Blicher, komponist Lars Marco. Mix og mastering har Mathias Marco taget sig af.
 
Der er 6 stjerner til ”Livsglædens sang”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
 
Sander & Suhr
Skejten
 
En duo med navnet Sander & Suhr udgav forleden en single med titlen ”Skejten”.
   Sangen er skrevet af Per og Bent, og inspirationen har de fået fra det smukke sted Skejten, der ligger ved Fuglsang Kunstmuseum & Herregård på Lolland.
   Navnene på deltagerne i duoen er Per Sander og Bent Suhr, og hvis du mener at genkende stemmerne, så er det nok fordi de er tidligere medlemmer i det kendte band Frirum.
   Der er tale om en meget iørefaldende sang, og stemmerne er rene som sne. Musikken er ligeledes helt i top, og en bør især bide mærke i det fantastiske banjospil, der fremføres af amerikaneren Patrick Lyons.
   Der er ingen tvivl i mit sind om, at denne sang vil få en positiv modtagelse på diverse medier.
 
Der er 6 stjerner til ”Skejten”
 
Jette Johansson
musikanmelder på dktoppen
Martini & Hjort
Et strejf af sommer
 
”Jeg er ikke som de andre, jeg er noget for mig selv”, står der i en ældre vandrersang. I min verden er duoen og ægteparret Martini & Hjort ikke som de andre, de er derimod noget helt for sig selv.
   Forleden udgav de en plade indeholdende seks sange. Tre af dem er udgivet før, og titlerne på de nye er ”Sommerferietid”, ”Savner dig nu”, ”Længe leve kærligheden”.
   ”Sommerferietid” er en glad, frisk popsang med en portion sommer og feriestemning.
   ”Savner dig nu” handler om kærlighed på distancen, hvor broen skal krydses i blæsevejr før han når frem til sin elskede.
   ”Længe leve kærligheden” er en sang med god gang i den med både horn og bajere.
   ”En chance til” er et rocket nummer om at give et forlist forhold en chance til.
   ”Lige nu” er et stemningsfyldt nummer i den rolige afdeling om stille kærlighed på terrassen.
   ”En ny dag er på vej”. Her er der også godt med elguitar på et nummer, hvor ikke en dag er ens.
   Når jeg i starten skriver, at Martini & Hjort er noget for sig selv, så er det fordi, de har deres helt særegne og unikke stil - både hvad vokal, musik og optræden angår. De er de nye Svenne & Lotta, så det er nærmest en selvfølge, at der er bud efter dem fra alle kanter af Danmark.
   Optagelserne har fundet sted i FT-Studiet hos Frank Thøgersen og Peter Bødtker. Til sidst kan nævnes, at en af sangene - ”Længe leve kærligheden” - er skrevet af Familie Journalens dansktopjournalist Johan Isbrand.
 
Der er 8 stjerner til
”Et strejf af sommer”
 
Jette Johansson
Musikanmelder på dktoppen