ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
Simon von Konoy
Nyt og godt gammelt
 
Den 70 årige multikunstner - Simon von Konoy - er født og opvokset på Færøerne. For mange år siden valgte han at flytte til Danmark, hvor han kort sagt kom, sang og sejrede.
   Af mange bliver han kaldt hitmageren - og det af gode grunde, for er der én, der kan ryste det ene hit efter det andet ud af ærmet, så er det ham.
   Sange som ”Fiskafrikadello”, hvor han synger i duet sammen med Jacob Haugaard, ”Hold kæft hvor jeg savner en kæreste”, ”Øl med tårer i” og ”Øl”, er blevet sande landeplager.
   For tiden er han aktuel med en CD, der har fået titlen ”Nyt og godt gammelt”. Der er 12 skønne sange på skiven, og i særdeleshed én, er jeg faldet pladask for, og det er sangen ”Forsamlingshuset”.
   I de sidste 20-30 år har Simon brødfødt sig som festmusiker, og det har givet ham inspiration til før nævnte sang. Den handler om en 70 års fødselsdag med både suppe, steg og is med efterfølgende dans.
   Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi kommer til at høre en hel del til denne skønne CD på landets mange radioer i fremtiden.
   Medvirkende på pladen er - vokal, Simon von Konoy - Keyboard, Simon von Konoy - Kor, Mette, Josefine og Nicoline Renbo - Mundharmonika, T-Jay og Gert Vous - Mix/mastering, Hyldahl Sessions.
 
Der er 7 stjerner til
”Nyt og godt gammelt”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
Dale & Nilsson
Nu er jeg 45
 
Er der ikke noget Ekky Brekky Heart over denne sang?
   Det var det første jeg tænkte, da jeg lyttede til Dale & Nilssons nye udspil ”Nu er jeg 45”. Men det gør ikke spor, at kunstnerne låner lidt fra hinanden, for det er lovligt, og det har de altid gjort - et eller andet sted skal inspirationen jo komme fra.
   Dale & Nielsson skriver i en kort pressemeddelelse, at der er tale om en syng-med-sang - og her må jeg give dem ret. Her har vi nogle kunstnere, der kan deres kram, for både musikken og sangen ligger i den højere ende på ekspertskalaen.
   Sangen er meget iørefaldende, - samtidig som teksten giver næring til eftertænksomhed. Her er der kort sagt tale om et knald hamrende vel udført professionelt arbejde.
   Dale & Nilsson er for alvor ved at slå deres navn fast på den danske musikscene. De har deltaget i flere radio- og TV-programmer, og vi er utvivlsomt mange, der ser frem til at høre mere fra denne prægtige duo.
   Komponister er Robert Nilsson og Daniel W ”Danny” Flowers. Forfattere er Robert Nilsson og Ricki Dale. Robert Nilsson står for produktionen.
 
Der er 5 stjerner til ”Nu er jeg 45”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Karina Høgfeldt
Kom nu og gi' mig dit hjerte
 
”Kom nu og gi’ mig dit hjerte” er titlen på en sang, som dansktopsangerinden Karina Høgfeldt lige har udgivet.
    I de senere år har hun holdt et lavt blus, men nu er hun sprunget ud som en fager blomst og soloartist med dette hit, der med garanti kommer til at præge landets mange radiohitlister i evigheder.
   Karina har valgt at genoptage sit samarbejde med sin gamle makker Peer Damsgaard Henriksen, der har sit eget lydstudie, hvor hun har indsunget sangen, og det er efter min bedste overbevisning et klogt valg.
   Jeg har gennemlyttet sangen op til flere gange, og mit musikøre siger mig, at både hvad vokal, mix og musik angår, er vi på et højt plan når vi taler om den gode, gamle dansktop.
   Karina, velkommen tilbage på de skrå brædder - vi har savnet dig.
 
Der er 6 stjerner
til ”Kom og gi’ mig dit hjerte”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
Karina Høgfeldt
Livets mindebog
 
I de senere år har dansktopsangerinden Karina Høgfeldt levet en tilbagetrukket tilværelse, men nu er hun tilbage i fin form.
   Det fejrer hun ved at udgive to sange - ”Kom nu, gi’ mig dit hjerte” og ”Livets mindebog”.
   Den først nævnte - ”Kom nu, gi’ mig dit hjerte” - har fået en fantastisk modtagelse. Velspillet musik sammen med en pæn og ren stemme - hvad mere kan man ønske sig?
   Forleden udkom sang nr. 2 - ”Livets mindebog”. Her er der tale om en norsk landeplage, der aldrig før er blevet indspillet på dansk.
   Her viser Karina, at hendes stemme er på højde med de bedste.
   Hvad musikken angår, ville jeg ønske, at hun, da hun forhandlede om rettigheder med mere med nordmændene, også købte musikken til sangen. Den norske indspilning af musikken er nemlig på et meget højt niveau.
   Det kan man desværre ikke sige om den danske. Den lyder hult, Karinas stemme er trukket for langt tilbage, og hvor er den flotte harmonika og steelguitaren?
   Når det er sagt, står vi på grund af Karinas flotte stemme, tilbage med et hæderligt produkt.
   Indspilningen har fundet sted i henholdsvis Studie 42 v/ Kim Dane og Dry Aged Records, Tyskland.
   Trommer: Patrick Wacker - Bas, guitar, klaver: Martin Hørløck - Keyboard, Kim Dane - Producer: Kim Dane.
 
Der er 5 stjerner til ”Livets mindebog”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 


Double click to edit
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Troels Christensen
Anna og John
 
Her i starten af det nye år er den sjællandske sanger - Troels Christensen - på banen med et nyt radioudspil med titlen ”Anna og John”.
   Der er tale om en svensk kærlighedssang, hvor teksten er blevet oversat til dansk af forfatteren Kurt Bønnerup.
   Troels har indgået et samarbejde med Henrik Nørrelykke, der er ejer af Blue Voice Studio. Han har indsunget vokalen hjemme hos sig selv, imens Henrik har taget sig af musikken i sit studie.
   De fleste ved, at når Henrik har en finger med i spillet, så kan vi forvente os et godt resultat - og det får vi også her. Han mestrer de fleste instrumenter på fornemste vis, og både mix og optagelse bringer et absolut hæderligt resultat til dags.
   Hvis jeg skal dryppe en lille smule salt i såret, så burde man måske spare lidt på sovsen på vokalen. Rumklang er en dejlig opfindelse, men alting med måde.
   Og så den gyselige keyboard Tyros guitar steel. Erstat den dog med den ægte vare.
   Når det er sagt, er sangen hele vejen igennem iørefaldende, og jeg er ikke i tvivl om, at den vil få en posetiv modtagelse af lytterne.
 
Der er 5 stjerner til ”Anna og John”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Theo Newton
Imellem mennesker
 
Den hjemvendte danske søn, Theo Newton, er her i starten af det nye år aktuel med en sang, der har fået titlen ”Imellem mennesker”.
   Efter at have lyttet til denne sorgmodige hymne nogle gange, må jeg stadfæste, at dette værk er noget af det smukkeste jeg har hørt i mange år.
   Alt er nøje afstemt. Violinerne græder på rette tidspunkt, imens guitarerne træder legende ind i på scenen i den rette smoking. Ja, selv skiftelegen med trommerne er så varierende og inspirerende, at tankerne henledes til verdenskendte storfilm, som f.eks. My fair Lady.
   Theo Newton har en meget ren og blid stemme, og det samme kan siges om datteren Lærke Lund. De harmonerer utroligt godt sammen, ja, det er en sand fryd for øregangene, at lytte til dette fantastiske værk.
   Når det er sagt, må man spørge sig selv, om denne smukke og salige hymne hører hjemme i dansktoppens verden? Man plejer at sige, er dansktop er noget, der er godt at danse til, og det kan man ikke sige om denne sang - med mindre man er stor fan af kinddans.
   Det bliver spændende at følge, hvilken modtagelse sangen får i radioerne og på TV.
 
Der er 6 stjerner til ”Imellem mennesker”
 
Jette Johansson,
Musikanmelder på dktoppen
 
Holiday Duo
Der vil altid komme dage
 
En ny dansk duo har set dagens lys. Navnet er Holiday Duo, og her i det nye år har de udsendt deres debut-single ”Der vil altid komme dage”. Duoen er sammensat af henholdsvis Jan Møller og Michael Fuglsang. De har base i Næstved.
   Oprindeligt er der tale om en norsk sang, der har fået dansk tekst af Kurt Bønnerup.
   Er du til den gode, gamle dansktop, der med inspiration af den tysk-svenske stil med steelguitar, saxofoner med mere, hersker der ingen tvivl om, at de har ramt plet.
   Der findes et hav af hardcore dansktoppere, der kort sagt elsker denne Christer Sjögren-sound. Derfor er det lige så sikkert som amen i kirken, at sangen vil blive spillet flittigt på landets mange radioer. Ligeledes er jeg overbevist om, at den vil få gode placeringer på hitlisterne.
 
Der er 7 stjerner til
”Der vil altid komme dage”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen