Double click to edit 
ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Dansktopsangeren Susan Munksgaard, der er bosiddende i Lemvig, udgav i slutningen af 2020 en CD med titlen ”Med hjerte, hud og hår”.
   Der er 14 sange på skiven, og i selv samme sekund du står med det færdige fysiske produkt i hånden, erfarer du, at her har vi en kunstner, der ikke overlader noget til tilfældighederne - og så er det lige meget om vi taler om foto, layout eller musikere. Alt er i top.
   Sidst nævnte er creme de la creme all the way for øregangene. Frank Thøgersen, Jens Varmløse, Morten Maltesen, Knud Erik Schmidt og andre koryfæer sørger for det høje niveau.
   Susans stemme er en smule svag, men stilfuld og ren. Og det kan på mange måder virke befriende, for her får vi noget blødt og varmt at lytte til uden for mange vibrationer.
   Hvad indholdet angår, er der heldigvis tale om godt blandede bolcher - og hvor er det dejligt. Sang for sang skifter man fra den ene takt og stilart til anden, så man med garanti ikke kommer til at kede sig på noget tidspunkt. Der findes alt for mange dansktop- og visesangere, hvis sange er så ens, at det grænser til det uhyggelige.
   Og så kommer vi til det store spørgsmål - hvad er dansktop egentlig for en størrelse?
   Er det kun sange om røde roser og guldringe, der når de høje placeringer på landets mange hitlister, eller kan andre, der synger om noget andet, også være med?
   Med Susans mange varianter vil jeg mene, at mindst tre eller fire af sangene med garanti når til tops på en eller flere af listerne.
 
Der er 8 stjerner til ”Med hjerte, hud og hår”.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen.
Livets eventyr for to
 
Finn Lund fra Hjørring i Danmark, og Helena Salo fra Örebro i Sverige, har fundet sammen i en duet, og har indsunget en sang med titlen "Livets eventyr for to".
   Det er den svenske musiker, sangskriver og producent Patrik Larsson, som i samarbejde med den danske sangskriver Kurt Bønnerup, der står for udgivelsen.
   Og det er de kommet godt fra. Her er der tale om en iørefaldende dansktop-sang med en fantastisk lyd.
   Stemmerne harmonerer godt sammen, og musikken står til et rent UG. Ingen tvivl om, at sangen kommer til at toppe på landets mange hitlister.
   Når det er sagt, siger mit musikøre mig, at Finns stemme er trukket en tand for meget i forgrunden. Det går lidt ud over Helenas fine røst, og det er synd.
   Men alt i alt et godt produkt.
 
Der er 6 stjerner til "Livets eventyr for to".
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen.
Kim Dane med sangen "Tåren på din kind"
 
Kim Dane fra Borg i Sønderjylland har udgivet en sang med titlen "Tåren på din kind".
   Der er tale om en dansk version af verdenshittet "Blue Eyes Crying In The Rain".
   Det er Fini Jaworski, der står for oversættelsen fra engelsk til dansk. Susan Væver synger kor, og  kendte navne som Patrick Wacker og Martin Hørløck tager sig sammen med Kim af musikken.
   Kim Dane har en dejlig dyb og rå stemme, og den passer godt til dette nummer. Det er mig en gåde hvorfor han ikke synger flere af disse romantiske hymner?
   Der er noget ved musikken, der halter. Blandt andet er der alt for meget knald på trommerne. Lyt dog til Willie Nelsons film-version, hvor han slet ikke har trommer med.
   Og så at benytte sig af en keyboard-steel til denne romantiske og sørgelige sang - det er ikke godt. Lad os få den ægte vare på bordet.
   Men, når det er sagt, så er resultatet fint. Som før nævnt bør Kim synge flere af disse romantiske og sørgelige countrysange, for han har absolut stemmen til det.
 
Der er 5 stjerner til "Tåren på din kind".
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen.
”Den jeg venter på”
 
Sidste år kom Flemming Gammelholm fra himlen ned på jorden, og udgav en sang med titlen ”Op i det blå”.
   Han er nemlig forhenværende pilot, men har sat sig for at få fast jord under fødderne, og starte en karriere som sanger.
   Det var åbenbart en klog beslutning, for sangen blev et kæmpehit.
   Nu er han på banen igen med en ny udgivelse, en sang med titlen ”Den jeg venter på”.
   Jeg har lyttet til den flere gange, og må konstatere, at den er intet mindre end ”Toppen af poppen”.
   Her bliver der ikke sparet på kvaliteten. Nogle af landets bedste musikere sørger på behørig vis for, at vi står tilbage med et produkt, der kort sagt kan nævnes creme de la creme. At Flemming derudover har en fantastisk kraftig og ren stemme, gør ikke værket dårligere.
   Jeg er ikke i tvivl om, at sangen når til tops på mange af landets hitlister, men jeg vil ikke kalde indholdet for dansktop, men danskpop.
 
Der er 8 stjerner til ”Den jeg venter på”.
 
Simon von Konoy, stand in-musikanmelder på dktoppen.
Du er værdifuld - værdefull
 
Den 29. januar 2021 kom der en sang i æteren med titlen ”Du er værdifuld - værdefull”.
   Det er ægteparret og sangduoen Viveka og Henrik Nørrelykke, der har givet den svenske salme ”Du er værdefull” dansk tekst. Den svenske komponist og forfatter Ingemar Olsson, er ophavsmanden til salmen, og den så dagens lys første gang i 1978.
   Sangen er indspillet i Henriks lydstudie - Blue Voice Studio - og det er ham, med hjælp fra Søren Sebber Larsen, der spiller alt, lige fra guitars til klaver.
   Når to så kompetente musikere og sangere i fællesskab lægger fingrene på tasterne, så kan det kun gå godt - og det gør det. Niveauet er højt, og så er det lige meget om vi taler om sang, musik eller lyd.
   Jeg har lyttet til salmen flere gange, og det er en sand fryd for øregangene. Der er bare et stort men - og det er genren. Er der tale om dansktop/pop, eller er det god, gammeldags psalmesang?
   Hvis der var tale om et værk med 15 numre på, ville den være et oplagt nr. 15. Sangen er efter min bedste overbevisning for kedelig til at blive udgivet som en single, og selv om Henrik har en god stemme, ville jeg mene, at det ville klæde den, hvis Viveka sang den alene.
   Der er trods alt tale om en salme.
 
Der er 5 stjerner til ”Du er værdifuld - værdefull”.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
 
"2 Timer før 12" - Vol 1 og Vol 2
 
Så er 40 I Skyggen ude med et nyt album med 10 numre på.
   40 I Skyggen er et dansk band, der blev dannet i 2013.
   Orkesteret har gennem tiden haft en del udskiftninger, men sangene, som er skrevet af forsangeren Daniel Munk, har hele tiden været det bærende element.
   Frontfiguren, Daniel Munk, har før i tiden skrevet sange og melodier til en lang række danske artister, og er blandt andet ophavsmand til sangen "Mangler Dig Nu" med gruppen Beepop, som var den 7. mest spillede sang i følge kodas hitliste i 1999. Daniel var også medlem af dette band.
   40 i Skyggen udsendte i 2017 albummet "Tiden Går", og har udgivet en række singler siden, bl.a. ”6 meter Jord”, ”Aldrig Hjemme”, ”Evig Kærlighed og Virkeligheden”.
   I 2021 udsendes de nye albums "2 Timer Før 12" - Vol 1 og Vol 2, og så snart mulighederne åbner sig igen, tager 40 I Skyggen ud og spiller musikken LIVE for danskerne.
   Indholdet består af meget blandet sang og musik på højt niveau, og der er lige et par enkelte numre, som jeg er sikker på vil blive testet på lokalradioernes mange hitlister.
   Men sammenfattet siger mit musikøre mig, at her er der generelt tale om koncert- og festivalmusik.
 
Der er 6 stjerner til "2 Timer før 12" -
Vol 1 og Vol 2.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen.
Kim Dane
Henrik og Viveka
Nørrelykke
40 i skyggen
Susan Munksgaard
Finn Lund og
Helena Salo
Flemming
Gammelholm
Karl
Karl - alias Niels Karl Nielsen - udgav sidste år en CD med titlen "De næstbedste". Der er 13 numre på skiven.
   Karl er en musikalsk mand. Med hjælp fra Jørn C. Danielsen, spiller han selv guitar og andre instrumenter. Han er ligeledes forfatter til samtlige sange, dog med en smule assistance fra Per Andersen.
   Det samlede produkt ligger i den højere ende af skalaen hvad kvalitet angår. Karl har en god stemme, og musikken har en fin og ren lyd.
   Han siger selv, at her er der ikke tale om dansktop - og det har han ret i. Her er vi efter min bedste overbevisning mere i visesangsgenren.
   Når jeg sidder med en kop kaffe i hånden i min lænestol og lytter til denne dejlige musik og sang, er jeg tilbøjelig til at kalde genren "Mit livs novelle-musik".
   Karl er en såkaldt "Storyteller", og dem kan vi ikke få for mange af. I flere af hans tekster kan man genkende sig selv. Her er der tale om poesi, der rækker helt op i himlen.
   Og sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme, at Karl er en anerkendt kunstner. Han har før udgivet sange som "Vampyren Margrethe", "Hjem igen" og "Går gennem byen", og de har i tidens løb nået store højder på landets mange hitlister.
 
Der er 5 stjerner til "De næstbedste".
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen.