Double click to edit 
ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Bech - "Hel igen"
 
Bech med fornavnet Svend, er bosiddende i Dollerup tæt ved Viborg. Han udgav i 2020 sangen "Hel igen" i samarbejde med back to back-sanger og producer, Morten Remar.
   På singlen medvirker også Nicholas Findsen på bas og Dennis Pedersen på trommer. For mixningen står Henrik Nillsson.
   Svend Bech har i mange år rejst rundt i landet med coverbandet ROULET. I 2019 vendte han tilbage til originalmusikken med singlen "Som et synkende skib", og i 2020 kom sangen "Hel igen" - en sang, som Morten Remar skulle indspille tilbage i 1998.
   Desværre blev sangen ikke færdig, og blev gemt væk frem til 2020, hvor Bech indspillede den.
   I selv samme stund, du har lyttet til sangen, er du ikke i tvivl om, at her har vi med en optagelse at gøre, der ligger på et yderst højt niveau.
   Bechs rene og følsomme stemme går lige i hjertet på én, og det er en fryd for både sjæl og legeme, at lytte til dette pragteksemplar af en hymne.
   Det er nærmest en selvfølge, at ”Hel igen” i den senere tid har fået gode placeringer på radioernes mange hitlister, og vi er utvivlsomt mange, der glæder os til at høre mere fra Bech.  
 
Der er 6 stjerner til ”Hel igen".
 
Jette Johansson musikanmelder på dktoppen
 
Tanker og puslespil
 
Finn Lund fra Hjørring er igen ude med nyt musik. Der er tale om to sange. Den første er ny skrevet, og har fået titlen "Livet er et kæmpe puslespil".
   Den anden sang har fået titlen "I mit inderste rum". Et finsk band indspillede den i 2015. Den er blevet oversat til dansk, og er det som sagt Finn, der har indsunget den på ny.
   Finn Lund er en meget aktiv artist, og bliver spillet meget i lande som Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, blot for at nævne nogle af landene, som lytter til Finn og hans musik.
   Min erfaring siger mig, at vi kommer til at høre meget til sangene, og de vil utvivlsomt komme til at præge radioernes mange hitlister langt ind i fremtiden.
   Musik til begge sange, Jan Erik Knudsen. Tekst til begge sang, Connie Cecilia Jørgensen. Vokal indsunget  i AM-Studie, Danmark. Vokal mix, Jek ProdStudio Sverige. Musik indspillet og mixet i Jek ProdStudio Sverige.
   To lyttevenlige sange, der er sat godt sammen, og nu venter vi som sagt på hitlisternes reaktion.
 
Der er 7 stjerner til
"Tanker & puslespil"
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Du er værdifuld - værdefull
 
Den 29. januar 2021 kom der en sang i æteren med titlen ”Du er værdifuld - værdefull”.
   Det er ægteparret og sangduoen Viveka og Henrik Nørrelykke, der har givet den svenske salme ”Du er værdefull” dansk tekst. Den svenske komponist og forfatter Ingemar Olsson, er ophavsmanden til salmen, og den så dagens lys første gang i 1978.
   Sangen er indspillet i Henriks lydstudie - Blue Voice Studio - og det er ham, med hjælp fra Søren Sebber Larsen, der spiller alt, lige fra guitars til klaver.
   Når to så kompetente musikere og sangere i fællesskab lægger fingrene på tasterne, så kan det kun gå godt - og det gør det. Niveauet er højt, og så er det lige meget om vi taler om sang, musik eller lyd.
   Jeg har lyttet til salmen flere gange, og det er en sand fryd for øregangene. Der er bare et stort men - og det er genren. Er der tale om dansktop/pop, eller er det god, gammeldags psalmesang?
   Hvis der var tale om et værk med 15 numre på, ville den være et oplagt nr. 15. Sangen er efter min bedste overbevisning for kedelig til at blive udgivet som en single, og selv om Henrik har en god stemme, ville jeg mene, at det ville klæde den, hvis Viveka sang den alene.
   Der er trods alt tale om en salme.
 
Der er 5 stjerner til ”Du er værdifuld - værdefull”.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
 
Henrik og Viveka
Nørrelykke
Bech
Finn Lund

Slåbrock Trio
Alt bli’r moderne igen
 
Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio er ude med et nyt album i anledning af Kjeld Torbjørns 75 års fødselsdag.
   Det er et album med 13 numre på, hvor fire af numrene er udkommet tidligere som singler - og hvem husker ikke "Mona fik Corona", der over en lang periode toppede på mange af radioernes hitlister.
   Jeg har lyttet intenst til sangene et par gange, og må tilstå, at selv om indholdet ikke er dansktop, som Kjeld Torbjørn selv udtrykker det, så er jeg ikke i tvivl om, at flere af sangene kommer til at præge landets mange hitlister langt ind i fremtiden.
   Indholdet favner om en bred vifte af sjove tekster, velspillet musik og gode stemmer, og man ville være et skarn, hvis man ikke får et smil på læben og har svært ved at sidde stille, når man lytter til disse muntre viser og sange.
   Og sikke nogle underfundige vibrationer og variationer, ja, her er der tale om intet mindre end et mesterværk. Godt gået Keld!
   Man plejer at sige tillykke og give en gave, men her siger vi tillykke, og tak for gaven fra frontfiguren i Slåbrock Trio - Kjeld Torbjørn!
   Tekst / musik, Kjeld Torbjørn , Ole Albrectsen og Andreas Svaneborg.
   Øvrige medvirkende: Mads Dybdal Andersen, Michael Andersen, Søren Baggesen, Dan Hejslet, Jonas Lindh, Lars Voss Romme, Michael Friis og Søren Krogh.
 
Der er 7 stjerner til "Alt bli’r moderne igen".
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Claus Pries og
Susanne Lana
Venskab for livet
 
Dansktopsangeren Claus Pries og legenden Susanne Lana har slået sig sammen, og i en duet indsunget en sang med titlen ”Venskab for livet”.
   Claus Pries er forfatter til værket, og Søren Them er komponist. Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio i Holsted.
   Jeg har lyttet til sangen både tit og ofte, og hver gang rejser hårene sig på mine arme og jeg fælder en tåre.
   Teksten går lige i hjertet, ja, mine følelser bevæger sig på knockout-niveau, når skiven er lagt på.
   Claus har virkelig ramt plet med denne tekst, og stemmerne harmonerer så godt sammen, at her kan selv englene ikke være med.
   Jeg er ikke i tvivl om, at ”Venskab for livet” bliver en sand landeplage.
 
Der er 7 stjerner til ”Venskab for livet”.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Lars Jakobsen
Traktortræk
 
Lars Jakobsen fra Lønstrup er på banen igen - denne gang med en single med titlen ”Traktortræk”.
   Det nye værk er hans femte udgivelse. I 2015 udkom ”Den hæse hane”, i 2018 ”Så klog, så klog” og i 2019 ”Nu er dagen snart ende”.
   Lars er både komponist og forfatter til den nye udgivelse, og indspilningen er foregået under kyndig hånd af Ronny Caspersen i hans studie.
   Jeg har med stor interesse lyttet til sangen et par gange, og jeg må tilstå, at jeg er imponeret over, at det kan lade sig gøre, at putte så megen tekst ind i en lille sang. Ja, der er tale om en hel fortælling.
   Jeg har selv været på en del arrangementer med traktortræk, og når jeg lytter til sangen, kan jeg både lugte og fornemme stemingen på et marked en god sommerdag.
   Alt i alt en super produktion, der nok skal præge radioernes hitlister i lang tid fremover.
 
Der er 5 stjerner til ”Traktortræk”.
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
H.C. Eichner
H.C. Eichner - Send et smil
 
Dansktopsangeren H.C. Eichner, der er bosiddende i Løgumkloster i Sønderjylland, er udkommet med en ny CD med titlen ”Send et smil”. Det er hans 6. udgave, og der er 14 sange på skiven.
   Flere af numrene er gengangere i andet tøj, men der er også nye sange på menuen, bl.a. ”Hallo, jeg ku’ bli’ forelsket i dig”. Eddie Carstensen og Per Rosenberg står som henholdsvis forfatter og komponist til sidst nævnte.
   At H. C. Eichner er inspireret af den tyske schlager-stil, kan der næppe herske nogen tvivl om. Der er masser af rumklang, og det er en sand fryd for ørerne at lytte til den professionalisme, der er lagt for dagen - både hvad sang og musik angår. At der er 3 instrumentale sange på pladen, gør ikke værket værre - tværtimod.
   Niveauet er højt, og det skyldes ikke mindst, at sønderjyden har fået god støtte fra nogle musikalske koryfæer, som f.eks. Kristian Rusbjerg, Finn Jacobsen, Gitte Johnsen, Lone Boyd og Søren Them. Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio i Holsted.
   Alt i alt et mesterværk, der sent bliver glemt.
 
Der er 7 stjerner til ”Send et smil”.
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen.dk.
 
AMEK duo
AMEK DUO - "Der findes ingen genvej til mit hjerte"
 
Ægteparret Anne Marie & Eddie Knudsen fra Vestervig i Thy, er på gaden med et nyt single-udspil.
   Der er tale om en svensk sang, der har fået den danske titel ”Der findes ingen genvej til mit hjerte”.
  Det er svenskeren Jan Erik Knudsen, der sammen med Michael Cederborg, er henholdsvis komponist og forfatter. Den danske tekst står Eddie selv for.
   Medvirkende i produktionen er Jesper Tungelund fra Herning. Amek Studio, som Eddie står som ejer af, har i de senere år haft et tæt samarbejde med det svenske studie Jek.Prodstudio.
   Jeg har fulgt AMEK Duo og deres musik i snart 10 år, og de bliver ved med at overraske med deres gode sang og musik.
   At Amek Duos musik og sang er populær, hersker der ingen tvivl om. De har i efteråret 2020 og de første måneder i 2021, toppet flere dansktoplister.
   Den nye single, som jeg har lyttet til flere gange, er meget iørefaldende. Den udstråler ægte dansk glæde, ja, her har vi utvivlsomt en landeplage, der vil blive ønsket om og om igen på landets mange radioer.
 
Der er 6 stjerner til "Der findes ingen genvej til mit hjerte".
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen.dk
 
Er jeg god nok -
Der vil jeg bo
Duoen Låste Døre, der består af Kasper Mechlenburg og rock/countrysangeren Bruno Skibbild, er CD-aktuel i disse dage med en skive med to sange på - ”Er jeg god nok” og ”Der vil jeg bo”.
   Duoen skriver og synger på dansk. Bruno, der er pædagog, mødte Kasper i 2019 på et bosted i Vestsjælland hvor Bruno arbejdede.
   Der opstod "fin musik" mellem de to, som resulterede i et samarbejde om lyrik og musik. Samarbejdet har siden resulteret i en digtsamling (Låste Døre), som er udgivet i 2020, samt 6 singler.
   Jeg har lyttet til sangene op til flere gange, og hver gang bliver jeg fanget af eftertænksomhed. Her er der tale om lyrik og musik på højt niveau. Både teksterne og musikken rammer én i hjertet, ja, hver sang er speciel i sig selv.
   Jeg sætter en slant på, at vi kommer til at høre mere til denne fantastiske duo i fremtiden.
 
Lyrik Kasper Mechlenburg.
Komponist: Bruno Skibbild.
Producer: Mark Sieling (New York).
 
Der er 6 stjerner til "Er jeg god nok” og ”Der vil jeg bo".
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen.dk.
 
Flemming
Gammelholm
Ser dig lige her
 
Han kom ned fra himlen, fik fast grund under fødderne, og lige siden har intet været som før.
   Nej, det er ikke Jesus, jeg taler om, men dansktopsangeren Flemming Gammelholm, der for få år siden valgte at sige sit job op som pilot, for i stedet at træde ind på de skrå brædder for at hellige sig arbejdet som dansktopsanger.
   Og Gud ske lov og tak for det, for lige siden han betrådte scenen første gang, har han bevist, at han har en medfødt musikalitet, gehør og intensitet, der overstiger alt det, vi andre kun tør drømme om. Mine damer og herrer - en ny Seebach er født.
   ”Ser dig lige her” er titlen på hans seneste værk - en ballade, der skærer helt ind til benet. En sang om kærlighed, savn, ømhed og længsel efter den man elsker, men for evigt har mistet.
   Gammelholms stemme er ren som et hvidt lagen, der lige er lagt på sengen, og hans vibrationer kan få selv en garvet stemmegaffel til at falme.
   Det hele går op i en højere enhed, og tilbage har vi et værk, der er toppen af dansktoppen. At Flemming selv tager sig af korsangen, er intet mindre end en selvfølge. Hvorfor invitere andre til korsang, når man klarer det bedre selv?
   Søren Møller Nielsen er producer, og har selv indspillet musikken. Selv om den lugter lige lovlig meget af en computer og et keyboard, er jeg imponeret over hans evner til at få et absolut brugbart resultat med fede vibrationer og en super lyd.
   Jeg er imponeret!
 
Der er 8 stjerner til ”Ser dig lige her”.
 
Simon von Konoy,
musikanmelder på dktoppen.
 
Jan Møller
Musikhimlen favner over noget uendelig stort og unikt.
   Vi bevæger os i tide og utide ind på en kæmpestor mælkevej, hvor vi finder en musikskat og et eventyr, der er nærmest utømmeligt. Og tro mig eller ej, kære venner - dansktoppen er det ultimative, når vi taler om romantik og kærlighed.
   Jan Møller er et forholdsvis uskrevet blad på den danske dansktophimmel, og har lige udgivet en sang med titlen ”Lyse tanker”.
   Og det er han kommet godt fra. En ren stemme, der harmonerer med den velspillede musik - det er sundt for hvert musikøre.
   Men, er stilen ikke lovlig meget i pip med Blyfri 95 og andre kometer, der har overtaget den danske musikscene i de senere år i dagens Danmark?
   I de gode gamle dage var der fire mand på scenen. Ham, der spillede sologuitar, rytmeguitaristen, og så basmanden og trommeslageren. Senere kom klaverbokseren/keyboardmanden til. Samtlige medlemmer sang med.
   Det var så rent, yndefuldt og beroligende, at det var og er stadigvæk en ren fornøjelse at lytte til disse sange fra de gode 60’ere og 70’ere.
   Nu har jeg indtryk af, af det hele drejer sig om at fylde hvert hul hvad musikken angår. Alt flyder, ja, der er i hele taget for megen sovs på udgivelserne.
   Når det er sagt, skal Jan have ros for et bæredygtigt resultat. Godt gået.
 
Der er 5 stjerner til ”Lyse tanker”.
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen