Double click to edit 
ANMELDELSER
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62
Har du udgivet en sang, en EP, eller måske en hel CD, og kunne tænke dig at få den anmeldt her på dktoppen, venligst send et eksemplar til vores anmelder Jette Johansson.
Du kan sende materialet som en fysisk CD, eller vælge den billigste måde ved at sende den elektronisk til:
 
Jette Johansson
Furuvägen 59
26270
Strövelstorp SE
Tel. 0046 735 21 22 77
E-mail: scenicjohansson1955@gmail.com
Martini & Hjort - En ny dag er på vej
 
”Man ser det straks - Max”! Sådan lød en radio- og TV-reklame i de gode gamle dage.
   Dette slogan kom i min erindring, da jeg for godt et år siden hørte den sjællandske duo Martini & Hjort første gang.
   Da så og hørte jeg straks, at her er der tale om et par, der kan levere varen på maximalt plan. De er unge, smukke og musikalske, og deres sceneoptræden bærer præg af top professionel kunst.
   Og ikke nok med det - de skriver selv deres sange, der handler om dig og mig i hverdagens univers.
   ”En ny dag er på vej” er titlen på deres seneste værk, og i stil med forgængere som ”Fredag nat”, ”Himlens fugle” og ”Når hjertet ler”, er der her tale om musik og sang på højt niveau.
   Duoen Martini & Hjort er sat sammen af parret Irene Hjort Rossen og Thomas Martini Jørgensen, og inspirationen til deres seneste udgivelse fik de, da de engang var til et møde i Sangskriverklubben i Sorø.
   At den kendte guitarist Jan Jørgensen er med på indspilningen, gør ikke værket dårligere - tværtimod.
   Irene og Thomas er et alsidigt par, der bl.a. også har spillet revy, og deres fleksibilitet er medvirkende til, at de både tit og ofte er at se og høre på både radio og TV.
 
Der er 6 stjerner til ”En ny dag er på vej”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Martini & Hjort

Slåbrock Trio
Alt bli’r moderne igen
 
Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio er ude med et nyt album i anledning af Kjeld Torbjørns 75 års fødselsdag.
   Det er et album med 13 numre på, hvor fire af numrene er udkommet tidligere som singler - og hvem husker ikke "Mona fik Corona", der over en lang periode toppede på mange af radioernes hitlister.
   Jeg har lyttet intenst til sangene et par gange, og må tilstå, at selv om indholdet ikke er dansktop, som Kjeld Torbjørn selv udtrykker det, så er jeg ikke i tvivl om, at flere af sangene kommer til at præge landets mange hitlister langt ind i fremtiden.
   Indholdet favner om en bred vifte af sjove tekster, velspillet musik og gode stemmer, og man ville være et skarn, hvis man ikke får et smil på læben og har svært ved at sidde stille, når man lytter til disse muntre viser og sange.
   Og sikke nogle underfundige vibrationer og variationer, ja, her er der tale om intet mindre end et mesterværk. Godt gået Keld!
   Man plejer at sige tillykke og give en gave, men her siger vi tillykke, og tak for gaven fra frontfiguren i Slåbrock Trio - Kjeld Torbjørn!
   Tekst / musik, Kjeld Torbjørn , Ole Albrectsen og Andreas Svaneborg.
   Øvrige medvirkende: Mads Dybdal Andersen, Michael Andersen, Søren Baggesen, Dan Hejslet, Jonas Lindh, Lars Voss Romme, Michael Friis og Søren Krogh.
 
Der er 7 stjerner til
"Alt bli’r moderne igen"
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Claus Pries og
Susanne Lana
Venskab for livet
 
Dansktopsangeren Claus Pries og legenden Susanne Lana har slået sig sammen, og i en duet indsunget en sang med titlen ”Venskab for livet”.
   Claus Pries er forfatter til værket, og Søren Them er komponist. Optagelserne har fundet sted i Dolphin Studio i Holsted.
   Jeg har lyttet til sangen både tit og ofte, og hver gang rejser hårene sig på mine arme og jeg fælder en tåre.
   Teksten går lige i hjertet, ja, mine følelser bevæger sig på knockout-niveau, når skiven er lagt på.
   Claus har virkelig ramt plet med denne tekst, og stemmerne harmonerer så godt sammen, at her kan selv englene ikke være med.
   Jeg er ikke i tvivl om, at ”Venskab for livet” bliver en sand landeplage.
 
Der er 7 stjerner til ”Venskab for livet”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Er jeg god nok -
Der vil jeg bo
Duoen Låste Døre, der består af Kasper Mechlenburg og rock/countrysangeren Bruno Skibbild, er CD-aktuel i disse dage med en skive med to sange på - ”Er jeg god nok” og ”Der vil jeg bo”.
   Duoen skriver og synger på dansk. Bruno, der er pædagog, mødte Kasper i 2019 på et bosted i Vestsjælland hvor Bruno arbejdede.
   Der opstod "fin musik" mellem de to, som resulterede i et samarbejde om lyrik og musik. Samarbejdet har siden resulteret i en digtsamling (Låste Døre), som er udgivet i 2020, samt 6 singler.
   Jeg har lyttet til sangene op til flere gange, og hver gang bliver jeg fanget af eftertænksomhed. Her er der tale om lyrik og musik på højt niveau. Både teksterne og musikken rammer én i hjertet, ja, hver sang er speciel i sig selv.
   Jeg sætter en slant på, at vi kommer til at høre mere til denne fantastiske duo i fremtiden.
 
Lyrik Kasper Mechlenburg.
Komponist: Bruno Skibbild.
Producer: Mark Sieling (New York).
 
Der er 6 stjerner til "Er jeg god nok” og ”Der vil jeg bo" 
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen.dk
 
Flemming
Gammelholm
Ser dig lige her
 
Han kom ned fra himlen, fik fast grund under fødderne, og lige siden har intet været som før.
   Nej, det er ikke Jesus, jeg taler om, men dansktopsangeren Flemming Gammelholm, der for få år siden valgte at sige sit job op som pilot, for i stedet at træde ind på de skrå brædder for at hellige sig arbejdet som dansktopsanger.
   Og Gud ske lov og tak for det, for lige siden han betrådte scenen første gang, har han bevist, at han har en medfødt musikalitet, gehør og intensitet, der overstiger alt det, vi andre kun tør drømme om. Mine damer og herrer - en ny Seebach er født.
   ”Ser dig lige her” er titlen på hans seneste værk - en ballade, der skærer helt ind til benet. En sang om kærlighed, savn, ømhed og længsel efter den man elsker, men for evigt har mistet.
   Gammelholms stemme er ren som et hvidt lagen, der lige er lagt på sengen, og hans vibrationer kan få selv en garvet stemmegaffel til at falme.
   Det hele går op i en højere enhed, og tilbage har vi et værk, der er toppen af dansktoppen. At Flemming selv tager sig af korsangen, er intet mindre end en selvfølge. Hvorfor invitere andre til korsang, når man klarer det bedre selv?
   Søren Møller Nielsen er producer, og har selv indspillet musikken. Selv om den lugter lige lovlig meget af en computer og et keyboard, er jeg imponeret over hans evner til at få et absolut brugbart resultat med fede vibrationer og en super lyd.
   Jeg er imponeret!
 
Der er 8 stjerner til ”Ser dig lige her”
 
Simon von Konoy,
musikanmelder på dktoppen
 
Jan Møller
Musikhimlen favner over noget uendelig stort og unikt.
   Vi bevæger os i tide og utide ind på en kæmpestor mælkevej, hvor vi finder en musikskat og et eventyr, der er nærmest utømmeligt. Og tro mig eller ej, kære venner - dansktoppen er det ultimative, når vi taler om romantik og kærlighed.
   Jan Møller er et forholdsvis uskrevet blad på den danske dansktophimmel, og har lige udgivet en sang med titlen ”Lyse tanker”.
   Og det er han kommet godt fra. En ren stemme, der harmonerer med den velspillede musik - det er sundt for hvert musikøre.
   Men, er stilen ikke lovlig meget i pip med Blyfri 95 og andre kometer, der har overtaget den danske musikscene i de senere år i dagens Danmark?
   I de gode gamle dage var der fire mand på scenen. Ham, der spillede sologuitar, rytmeguitaristen, og så basmanden og trommeslageren. Senere kom klaverbokseren/keyboardmanden til. Samtlige medlemmer sang med.
   Det var så rent, yndefuldt og beroligende, at det var og er stadigvæk en ren fornøjelse at lytte til disse sange fra de gode 60’ere og 70’ere.
   Nu har jeg indtryk af, af det hele drejer sig om at fylde hvert hul hvad musikken angår. Alt flyder, ja, der er i hele taget for megen sovs på udgivelserne.
   Når det er sagt, skal Jan have ros for et bæredygtigt resultat. Godt gået.
 
Der er 5 stjerner til ”Lyse tanker”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Orla Givskov
Som anmelder er det rart engang imellem at blive overrasket på den positive måde. Og det blev jeg i den grad, da jeg første gang hørte sangen ”En fyr som mig”.
   Orla Givskov, 54, der er bosiddende i Østbirk ved Horsens sammen med sin familie, står som både komponist og forfatter til det nye værk. Han har prøvet lidt af hvert her i livet, men besluttede sig for få år siden at investere i et lydstudie, og nu forsøger han sig som sanger og musiker.
   Hans debut-sang ”En fyr som mig” er intet mindre end et mesterværk. Stilen er en god blanding af Johnny Madsen og Jerry Lee Lewis. At han samtidig har lidt grus i stemmen, gør ikke resultatet værre - tværtimod.
   Har du den rigtige feeling, kan du nemt producere en god lyd i et hjemmestudie. Sammen med vennen Morten Holm har de fremtryllet en sound, der bringer én tilbage til de glade 60’ere.
   Slutteligt vil jeg understrege, at der er ingen tvivl i mit sind om, at sangen vil få en positiv modtagelse, og blive spillet flittigt på landets mange radiostationer.
   Håber at høre mere fra Orla Givskov i nærmeste fremtid.
 
Der er 6 stjerner til ”En fyr som mig”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
 
JAS
For få år tilbage besøgte jeg en kro i Nordsjælland. Årsagen var, at TV Vestsjælland stod som arrangør af et dansktopshow, og jeg var en af tilskuerne. Der kom mange gode kunstnere på scenen, og alt gik stille og roligt for sig.
   Men - så skete der noget! Duoen JAS trådte ind på de skrå brædder, og de gik så hårdt til den, at taget på kroen var ved at løfte sig. Joh, de danske Rolling Stones gjorde deres entré med manér.
   Og nu er de på banen igen. Denne gang med en sommersang, der har fået titlen ”Den varme vind”.
   Og lad det være sagt med det samme - det er en herlig sang. Jeg bliver så glad i låget, når jeg hører den, at jeg får lyst til at danse rundt om hele huset.
   JAS har deres helt egen stil, og de er ikke bange for at ro imod strømmen. Og det er det, der gør dem unikke.
   JAS, der består af Allan Malmros og Jan Gudmann, har denne gang fået hjælp fra den unge musiker Sebastian Fogh Hansen. Han har en stille passion for dansktopmusik, og har skrevet teksten til sangen.
   Godt gået!
 
Der er 6 stjerner til Den varme vind
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
Dale & Nilsson
En ny duo med navnet Dale & Nilsson er født. Den består af to unge debutanter - Ricki Dale og Robert Nilsson.
   De har udgivet en single med titlen ”Stik mig en fad”, der er en hyldest til de gode, gamle bodega-sange.
   I en kort pressemeddelelse skriver de, at der er tale om en syng-med-sang, og efter at have hørt den nogle gange, må jeg give dem ret - man får virkelig lyst til at rejse sig og ryste hele hængepartiet på plads, når man lytter til denne lystige bodega-hymne.
   Sang og kor tager Ricki Dale sig af, og det er han kommet godt fra. Hans hæse stemme fornægter sig ikke, og passer virkelig godt til dette fad-kvad.
   Tekstforfatter og komponist er Robert Nilsson med kreativt input fra Janeth Koblauch. Ricki Dale er fra Holsted, Robert Nilsson fra Helsingør, og optagelsen af Rickis hæse røst, har fundet sted i Mosegaard Studiet i Bogense, imens al musikken er indspillet i Nilsson Music i Helsingør, så værket har et fleur af dansk internationalitet.
   Samarbejdet imellem Ricki og Robert har hidtil varet i 3 måneder, men med det høje niveau, de allerede nu kan tilbyde, er jeg ikke i tvivl om, at det varer ved i lang tid fremover.
   Jeg er heller ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget til dem i fremtiden.
 
Der er 5 stjerner til ”Stik mig en fad”
 
Jette Johansson, musikanmelder på dktoppen
Vibeke Hoby og
Jan Kjeldsen
Vibeke Hoby - En sommersang
 
Når Vibeke Hoby optræder, vil dine tanker pr. automatik tage en charterrejse til Tyrol, hvor du befinder dig inde i et kæmpe stort telt.
   Her bliver du betjent af nogle smukke jomfruer i nedringede kjoler med favnen fuld af store fadølsbamser. Fra scenen høres lækker Tyrolermusik i gyngende valsetakt, jodlen og Alpetonen. Ja, du er kort sagt i himmerige.
   Oppe på scenen står ingen ringere end Vibeke Hoby. Og er der nogen, der kan jodle og synge sange med Tyrolerstrejf, er det hende. Først et ”kuk-kuk”, så et jodl efterfulgt af et knæk i stemmen - det er kunst på højt niveau. Hun har kort sagt en af landets reneste og flotteste stemmer.
   Når man først er blevet puttet ind i en bås, kan det være farligt at bryde ud igen. Vibeke er kort sagt vores alle sammens tyrolerpige - og intet andet.
   Men hun har kæmpet sig fri af båsen, og har lige udgivet en single med titlen ”En sommersang”, og her beviser hun, at hun mestrer andre genrer end die alpetonen.
   På et tidspunkt var hun på et sangskriverkursus, og det var der, hun skrev teksten til den nye sommersang. Nu manglede hun blot melodien, og her fik hun hjælp fra Jan Kjeldsen.
   At skifte fra den ene genre til en anden, klarer Vibeke til UG - og hvor passer stemmen dog godt til den nye stil. Godt gået!
   Optagelserne har fundet sted i Mosegaard Studiet i Bogense.
 
Der er 6 stjerner til En sommersang
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen
Maibrit Post
Maibrit Post - ”Sommerfest i haven” og ”En tur til stranden”
 
Som før nævnt, kan dansktopsangerinden Maibrit Post nu også skrive tekstforfatter og komponist på sit CV.
   For få måneder siden udgav hun sangen ”Måneskin i dalen”, og for første gang i sit liv er hun både forfatter og komponist til denne iørefaldende og fyndige hymne, der stadig høster stort bifald hos lytterne på landets mange radioer.
   Og nu er hun på banen igen. Denne gang med to sange med titlerne ”Sommerfest i haven” og ”En tur til stranden”.
   I dette tilfælde er det Erik Maribo, der er komponist, imens Maibrit har skrevet teksten.
   Jeg har lyttet til disse to dejlige sange flere gange, og når jeg hører dem, kommer jeg i en opløftet stemning. Maibrit er en dygtig storyteller, ja så dygtig, at man skulle tro, at hun er i familie med en vis sanger på Midtfyn.
   Jeg har selv været med til adskillige havefester i mit liv, og jeg fornemmer, at jeg er en af deltagerne, når hun synger om alle originalerne, der er med til at farve gildet.
 
En tur til stranden
Jeg elsker at gå ture nede ved stranden i al slags vejr, og når jeg lytter til sang nr. 2 - ”En tur til stranden” - bliver jeg grebet af stemningen, som dette værk oser af. Jeg bliver euforisk af duften af tang, saltvand og bølgernes skvulpen, der sammen med mågeskrigene bringer det hele op i en højere enhed. Kort sagt et værk, der er en mester værdig.
   Optagelserne har fundet sted i Erik Maribos studie på Sydfyn. Musikken er meget tydelig og afstemt, men når det er sagt, får jeg fornemmelsen af, at her er det computeren, der fremstiller det meste - ja, den ægte vare er meget svær at få øre på.
   Hvor er strings, effekter af mågeskrig med mere, og hvor er koret? Der mangler kort sagt fylde.
   Når det er sagt, er der efter min bedste overbevisning tale om et absolut hæderligt produkt.
 
Der er 6 stjerner til ”Sommerfest i haven” og ”En tur til stranden”
 
Jette Johansson,
musikanmelder på dktoppen