Double click to edit 
Poul Åge:
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62


SIMON VON KONOY
Hvornår er det jul

Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
“Tænk dig,” siger Poul Åge og sætter brillerne ud på næsen: “Engang var der sne, frost, skøjteløb på branddammen og snedriver, som man skulle kæmpe sig igennem om morgenen i bælgravende mørke. Der var ikke rigtig fjernsyn endnu, kun sådan nogle spredte teaktræs-bunkere ude i villakvartererne. De havde en lillebitte skærm – men til gengæld var der masser af sne på”.
   Hvis Poul Åge er født i går, er det længe siden. Stemmen har den hæshed, den får, når man har sunget Aalborgs gågader tynde i fyrretyve år - de sidste 10 med ærestitlen ’stadsmusikant’, som Aalborg Handelsstandsforening har adlet ham med.
   Han er….ja, hvad er Poul Åge egentlig? En søgende, urolig sjæl. Keramikeruddannet på Kunstakademiet og sømand uddannet på de indre danske farvande. Ikke mindst: en skæmtende spillemand, der skriver nogle af Danmarks mest Poul Ågede sange. De kan være fnuglette, drømmende og forårspoetiske, fuldstændigt fjollede og absurde, men også kommenterende og ramsaltede.
Senest singlen “Sig ja!” - her på Spotify:
   https://open.spotify.com/track/0ztHunfD5YuEMmGp6b52dF, som er den sidste af slagsen. Den kan høres på streamingtjenesterne i al dens growlende og messingdrevne New Orleans - funk. Poul Åge er ikke til genrekasser. Han er snarere en genre i sig selv.
 
Noget enkelt
”Jeg skrev de her julesange til nogle børneprogrammer på TV-Nord tilbage i begyndelsen af 1990’erne”, forklarer han. ”Jeg ville skrive noget helt enkelt om at længes efter det her øjeblik en gang om året, hvor alt bliver fortryllet. Hvor lykken kommer til os, og vi næsten kan mærke englene”.
   Han kigger et øjeblik ud på regnen, som vælter ned over bilkøerne på Prinsensgade.
   ”Det her ene lykkelige øjeblik om året må vi vel for fanden have lov til at glæde os til, rent og skært som salmedigterne siger. Bare et eneste lillebitte lykkeligt øjeblik om året, hvor engle og nisser stadigvæk strør tryllepulver ud i vintermørket. Et eneste øjeblik, som er fri for ødelæggelse, forurening og politisk beregning”.
   I marts mødtes Poul Åge med Paradiset, hans gamle orkester, som han lavede de første CD’er med for 30 år siden. Som han var på dansktoppen med, og som han spillede al landskens umulige jobs med, hvad enten det var steder som nationens gågader, Oslobåden, Dahlgårds Tivoli, Land og Folk-Festival eller en harmonikafestival i Norge (som der ligger nogle klip med på YouTube [link til https://www.youtube.com/watch?v=hcvdiKF8JTY&t=53s] ).
   Det førte til en gadeoptræden og et ønske om at indspille de julenumre, som ikke nåede at komme på CD dengang.
 
Paradiset
Paradiset opstod i miljøet omkring musikstudiet på Aalborg Universitet, hvor de fleste af folkene - også Poul Åge selv - studerede.
   Udgangspunktet har altid været Poul Åges sange - men spillet tilbage af Paradisets musikalske gemytter og præferencer.
   ”Paradiset spænder bredt”, siger Poul Åge.
   ”Vi ender altid med at finde kernen i sangen, men heldigvis begynder vi ofte med at tage nogle spændende omveje. Det har været en ren fornøjelse at spille og indspille sammen igen nede hos Tommy Hansen i Jailhouse. Og vi håber, at der er nogen, der kan genkende længslen efter engle og tusinde stjerner. Det er som hyldest til den glæde, at sangen er skabt. Hurra for naivitet, glæde, umiddelbarhed og ikke mindst kærligheden til det utrolige skaberværk”.
 
Poul Åge & Paradiset består af:
Poul Åge Hersland: Sang og til tider guitar
Søren Alstrup: Piano, harmonika og kor
Niels Bonnerup: Guitarer og kor
Lennart Emanuel Bach Sørensen: Bas
Lars Friis Mortensen: Rytmik, pap og trommer
 
Se eller gense Poul Åge og Paradiset i ”Julianes Julekalender”
https://www.tv2nord.dk/julianes-julekalender/julianes-julekalender-720?autoplay=1#player
https://www.tv2nord.dk/julianes-julekalender/julianes-julekalender-1522?autoplay=1#player