Theo Newton:
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62


SIMON VON KONOY
Ørehængere


Double click to edit
Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY

Ud af busken og ind på Dansktoppen - trods livslang sceneskræk
 
Multikunstneren Theo Newton udgiver 14 nye danske sange, der genremæssigt spænder fra dansktop og viser over melodiske rock-ballader til up-tempo dance-rock.
   Theo Newton har komponeret og produceret musikken til samtlige sange, og fremfører dem selv.
   Han har også skrevet sangteksterne, hvoraf fire sange er i samarbejde med Solveig Winther.
   I øvrigt medvirker Lærke Lund, som synger med ni sange, og Kasper Thøger på en enkelt.
 
Naturen og årstiderne
De iørefaldende sange kredser meget om naturen og årstiderne og byder på eventyr, drama, drømmeagtig symbolik og visdom.
   Det er melodiske fortællinger om at genfinde vejen hjem i sig selv med fornyet tillid. Theo fortæller, at han har ønsket at give sin erfaring videre og han har bestræbt sig på at budskabet i sangene er i samklang med det følelsesmæssige musiske udtryk.
   På Dansktoppen I løbet af året har Theo Newton udgivet en del singler, som også er med på albummet ”Ørehængere”.
   Flere af sangene har været spillet på DR P5’s ”Dansktoppen”. Til ”Dansktoppen” på DK4 er der optaget 3 musikvideoer, som vises på TV-kanalen frem til jul i år.
 
Sceneskræk
Theo Newton lider af en slags sceneskræk og optræder ikke live, men medvirker ikke desto mindre på 43 musikvideoer med sine egne sange.
   Sangene, der er på både dansk og engelsk, findes på YouTube. ”At lave musikvideoer er noget ganske andet end at stå på scenen foran et stort publikum”, forklarer han og tilføjer, at han også gerne giver interviews.
 
Barnestjerne
Selvom han som 8-årig i 1962 sang fra morgen til aften, var barnestjernen Torben, som han hed dengang, aldrig rigtig glad for at stå på scenen og han fik ikke det ”kick”, som mange får af at optræde; tværtimod blev han syg af det.
   Som barn optrådte han ofte i medierne og gav koncerter sammen med Wandy Tworek. Nervepresset blev simpelthen for stort. Derfor blev det også bag scenen, at Theo som talentfuld komponist og sangskriver, kom til at arbejde i sit voksne liv.
 
Nummer 1 på amerikanske hitlister
Theo Newton har siden 1970’erne komponeret og produceret revymusik, musicals og musik til masser af dokumentarfilm og firmapræsentationer.
   I DR TV huskes han især for sin underlægningsmusik til ”DR-Derude” og signatursangen til ”Det’ ren Kagemand”.
   Theo, som også er filmskaber, boede i mange år i udlandet og efter 8 CD-udgivelser med især instrumental musik, nyder han international succes med sin smukke og kraftfulde musik i mindfulness genren.
   Flere numre nåede toppen af et par hitlister indenfor stilarten i USA og Indien. Tidligere blev han markedsført som Torben Thøger og fra 2018 skiftede han navn til Theo Newton.
   I 2020 flyttede Theo med sin kone Maddie tilbage til Danmark for at komme nærmere børn og børnebørn. De bor nu i naturskønne omgivelser i Odder Kommune ned til Horsens Fjord.