Double click to edit 
Stor konkurrence
612 unge dirigenter i:
Står du og mangler god musik og sang til dit næste arrangement,
venligst ring
Tel. 51 51 87 62

SIMON VON KONOY


Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang - Alt om dansktop, country, pop og god 60'er og 70'er musik og sang
DET ER HER LANDEPLAGERNE BLIVER TIL
v/ Pia Kamp Brincker
og Ovin Klein Olsen
Tlf. 30 42 12 13
Tlf. 22 40 22 80
God musik og sang til koncerter m.m.
- musik for de unge, der er blevet lidt ældre -


FORSIDE
HITLISTER
VORES TOP
DE KENDTE
ANMELDELSER
KONTAKT
BOOKING
DET SKER
OPSLAGET
LET PÅ TÅ
COUNTRY
612 unge dirigenter fra 65 lande vil med i Malko Konkurrencen 2021
 
DR Symfoniorkestret har igen modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger fra unge dirigenter fra hele verden, der gerne vil dyste om priserne i DR’s internationale dirigentkonkurrence til juni.
   Der bliver usædvanlig hård konkurrence om pladserne på dirigentpodiet til DR Symfoniorkestrets internationale Malko Konkurrence 2021.
   Hele 612 unge dirigenter fra hele verden har ansøgt om at komme med i konkurrencen - og det er endnu flere end sidste år, hvor tilmeldingen til konkurrencen ellers var større end nogensinde.
   Mens hovedparten af ansøgerne kommer fra den klassiske musiks hovedterritorier i Europa, USA, Rusland og Asien, er der også mange ansøgere fra for eksempel Syd- og Mellemamerika - i alt hele 65 nationaliteter.
   Fælles for ansøgerne er, at de er under 35 år, dirigentstuderende eller allerede professionelle dirigenter - og alle har de indsendt videooptagelser, som i de kommende måneder vil blive omhyggeligt gennemgået af en internationalt sammensat præ-jury.
 
Udfordrende tid
I DR Symfoniorkestret er man særligt glade for den store tilmelding til Malko Konkurrencen set i lyset af tidens corona-restriktioner:
   - Vi ved, at det har været en stor udfordring for mange af de unge dirigenter at få lavet en frisk videooptagelse til ansøgningen, for i snart mange måneder har det været vanskeligt at samle et orkester på grund af corona-restriktioner, forsamlingsforbud og aflyste koncerter i de forskellige lande, fortæller projektleder Marie Rørbech, der fortsætter:
   - Derfor er det ekstra skønt at se de mange ansøgninger fra hele verden, som viser at der er masser af ambitioner i og kreativitet i den unge generation af dirigenter på trods af alle tidens benspænd. Vi kan allerede nu se, at der er mange virkelig stærke ansøgere i feltet, og flere er allerede rigtig langt i en professionel karriere.
 
Attraktive præmier
En del af forklaringen på den store interesse for Malko Konkurrencen er formentlig de attraktive priser, som er på spil i konkurrencen. Foruden den eftertragtede vindersum på 20.000 Euro, kan den dirigent, som ender på sejrspodiet til juni, se frem til en flyvende start på en international dirigentkarriere.    Med i førsteprisen er nemlig en kontrakt på at dirigere en lang række førende orkestre i de kommende koncertsæsoner, bl.a. Oslo Filharmonikerne og Göteborg Symfonikerne.
   Et andet trækplaster ved Malko Konkurrencen er muligheden for at møde DR Symfoniorkestrets internationalt anerkendte chefdirigent Fabio Luisi, som dels står i spidsen for konkurrencens jury, og dels vil være personlig mentor for Malko-vinderen i en periode på to år efter konkurrencen.
 
Følg med i Malko Konkurrencen 2021
Vil man følge Malko Konkurrencen 2021, kan man som publikum overvære alle konkurrencedagene live i DR Koncerthuset. Der kan købes samlet adgangsbillet til de indledende runder og/eller finalekoncerten 12. juni, hvor vinderen af konkurrencen kåres.
   Samtidig kan man følge konkurrencen på DR P2 og se sammendrag af finalekoncerten 13. juni på DR2. Hele konkurrencen livestreames internationalt via hjemmesiden www.malkocompetition.dk.
   Malko Konkurrencen er muliggjort med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.